14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVarianta Ponta-Antonescu guvern tehnocrat-anticipate, nediscutată nici în USL, nici în PSD

Varianta Ponta-Antonescu guvern tehnocrat-anticipate, nediscutată nici în USL, nici în PSD

Propunerile pe care Crin Antonescu şi Victor Ponta le-au făcut marţi la Cotroceni, guvern tehnocrat şi anticipate în noiembrie, nu au fost discutate nici în USL, nici în BPN al PSD, au declarat, pentru Mediafax, surse din cele două formaţiuni.

Calendarul pe care cei doi co-preşedinţi ai Uniunii Social Liberale l-au propus la consultările de marţi de la Cotroceni, care prevede formarea până pe 1 august a unui guvern de tehnocraţi şi alegeri parlamentare anticipate până pe 30 noiembrie, nu a fost discutat nici de conducerea USL, nici de conducerea PSD.

Surse care au participat la şedinţa USL de luni dimineaţă au declarat că subiectul unui eventual guvern de tehnocraţi şi a solicitării alegerilor anticipate nu a fost abordat.

Nu s-a vorbit nimic despre guvern de tehnocraţi sau despre alegeri anticipate. S-au discutat mai multe despre reacţia pe care ar trebui să o aibă USL dacă guvernarea şi Băsescu merg mai departe cu reorganizarea şi cum facem cu referendumurile din judeţe. Propunerile pe care le-au făcut Antonescu şi Ponta la Cotroceni au fost scoase din joben”, a afirmat sursa citată.

De asemenea, surse din PSD au precizat că nici la şedinţa BPN al PSD de luni seară Victor Ponta nu a prezentat calendarul pe care l-a înaintat, oficial, în numele USL, la consultările de la Cotroceni.

În BPN s-a stabilit, de principiu, mandatul cu care Ponta urma să se prezinte la Cotroceni şi care prevedea respingerea unei discuţii despre reorganizarea administrativă şi revizuirea Constituţiei cu actuala coaliţie guvernamentală.

N-a spus nimeni nimic despre guvern de tehnocraţi sau despre anticipate. Propunerile astea probabil că le-au scos ei de la ei (Ponta şi Antonescu – n.r.), că noi nu ştiam de ele”, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PSD.

USL a propus, marţi, la consultările de la Palatul Cotroceni, formarea, până pe 15 iulie, a unui Comitet economic anticriză, format din putere, opoziţie şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale, demisia actualului Guvern şi formarea unui Executiv de tehnocraţi, până pe 1 august, care să aplice măsurile imediate anticriză stabilite de respectivul Comitet.

Guvernul tehnocrat ar fi urmat, în varianta USL, să aibă un mandat limitat şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate până la sfârşitul lunii noiembrie.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă