15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVanghelie și Mazăre, colegi de celulă

Vanghelie și Mazăre, colegi de celulă

Marian Vanghelie și Radu Mazăre, aflați în arestul Poliției, sunt colegi de celulă, informează B1 TV. Cei doi au fost și colegi de partid. 

Primarul suspendat, Marian Vanghelie, este arestat preventiv de aproape trei săptămâni fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în dosarul pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Vanghelie ar fi primit 20%  (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunț, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care și avocatul Doru Giugula, suspect în dosar. 

Citește și: Marian Vanghelie, suspendat de la Primăria Sectorului 5. Cine a preluat interimatul

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea și întreținerea sediilor PSD.

De asemenea, Radu Mazăre, suspendat și el din funcția de primar al Constanței, se află în ares preventiv pentru 30 de zile. Politicianul este acuzat de patru infracțiuni de abuz în serviciu.

”La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 m.p., situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului”, se arată în comunicatul citat. 

Citește și: Exclusiv RL: Super-Caritasul cu gunoaie al baronilor PSD: depui un milion și scoți 35 de milioane de euro

De asemenea, anchetatorii susțin că în data de 28 februarie 2007, Mazăre şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Citește și: Radu Mazăre la ieșirea de la ICCJ: Nu voi face denunțuri, nu sunt turnător

”Concret, inculpatul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina”, explică anchetatorii.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă