Vânătorii își aleg președintele. “Dinozaurul” Neculai Șelaru, aflat la conducerea AGVPS din 1990, candidează din nou

Membrii Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) își vor alege noua conducere pe 6 mai.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2017 - 16:34

Membrii Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) își vor alege noua conducere pe 6 mai.

Pentru funcția de președinte al AGVPS candidează patru vânători: Valeriu Bolgiu, Mugurel Ghinescu, Constantin Lupu și Neculai Șelaru. Surse din cadrul Asociației susțin, însă, că alegerile au deja un câștigător, deși votul se va desfășura abia peste două zile. Iar acesta este Neculai Șelaru, un adevărat “dinozaur” al AGVPS, care a ocupat numai funcții de conducere încă din aprilie 1990, când a fost numit prim-vicepreședinte. Ulterior, din 1993 până în prezent, a fost președinte executiv și director general, în timpul mandatelor prezidențiale ale AGVPS deținute de Adrian Năstase și Mugur Isărescu.

Un președinte controversat

În 2014, un fost jurist al AGVPS, Ilie Marin, l-a reclamat pe Neculai Șelaru, acuzându-l că a vândut cele mai atractive terenuri și clădiri ale Asociației la prețuri de nimic.

O altă problemă sesizată de juristul Ilie Marin, citat de ziuanews.ro, a fost cea legată de alegerile nestatutare din AGVPS. Mai exact, “unii membri ai Consiliului nu puteau vota la şedinţele din anii 2013 şi 2014, deoarece asociaţiile ai căror membri aveau obligaţii statutare nechitate către AGVPS nu aveau drept de vot”. „În această situaţie s-au aflat următorii membri ai Consiliului, dar în acelaşi timp şi delegaţi la Congresul AGVPS: Kelemen Attila, Bentu Teodor, Neculai Şelaru, Goicea Nicolae, Surdu Gabriel, Valentin Jerca, Calciu Dorin, Stoica Ştefan, deoarece asociaţiile din care fac parte, aveau şi poate mai au încă neachitate integral ori parţial, obligaţii statutare aferente anului anterior, respectiv cota parte statutară din cotizaţiile anuale, încasate de la vânători şi de la pescarii sportive pentru anul 2013 şi, în unele cazuri, chiar 2012”, a scris ziuanews.ro.

Același Neculai Șelaru a fost acuzat că a trucat licitațiile prin care bunuri ale asociației, în special arme de vânătoare, au ajuns în posesia sa sau a apropiațiilor săi.

În plus, prin metode la fel de dubioase, Şelaru şi-ar fi dotat asociaţia sa, „Codrul verde", cu cele mai bune terenuri de vânătoare din zona Braşovului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...