Ungaria începe construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei cu România

de Carla Popa , 28 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:57, 28 februarie 2016
Ungaria începe construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei cu România

Premierul ungar Viktor Orban a cerut consolidarea măsurilor de securizare a graniţelor Ungariei în contextul afluxului de migranţi către Europa şi a reafirmat că miniştrii apărării şi afacerilor interne ungari au primit dispoziţii de a face pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei cu România, relatează MTI, potrivit Agerpres

''Noi unităţi de trupe au fost trimise la graniţă, poliţia este în aşteptare în districtele Bacs-Kiskun şi Csongrad, iar miniştrii apărării şi de interne au primit dispoziţii să facă pregătiri pentru construirea unei linii de apărare de-a lungul graniţei Ungariei cu România. Dacă trebuie, ne vom apăra graniţa pe întreaga sa lungime, din Slovenia până în Ucraina'', a spus şeful executivului ungar. 

El a subliniat că Ungaria este un stat suveran şi un cetăţean străin poate intra pe teritoriul ungar numai dacă respectă legile acestei ţări. ''Viitorul Europei nu este periclitat în principal de migranţi, ci de liderii politici, economici şi intelectuali care încearcă să reconfigureze Europa şi pe europeni'', a adăugat şeful guvernului de la Budapesta. 

În opinia sa, migraţia poate fi stopată, dar problema este aceea că Uniunii Europene îi lipseşte voinţa de a se proteja singură. ''Este prea târziu pentru Bruxelles să înţeleagă că este crucial să confrunţi realitatea în loc să visezi în continuare. Realitatea este aceea că o lume a 'societăţilor paralele' este în construcţie în multe ţări europene de ceva timp şi aceste societăţi au suprimat 'lumea nostră' pentru că nou-veniţii nu au deloc dorinţa de a prelua modul nostru de viaţă, întrucât ei cred că al lor este mai potrivit'', a mai spus Orban. 

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat marţi că peste 100.000 de imigranţi şi refugiaţi au ajuns de la începutul anului în Grecia şi Italia. Din totalul de 104.832 de imigranţi şi refugiaţi, 97.325 au ajuns pe insulele greceşti (comparativ cu 3.952 în aceeaşi perioadă a anului trecut), iar 7.507 au ajuns în Italia (comparativ cu 7.882 pentru acelaşi interval din 2015). 

Loading...

Comentarii

 • bravo ORBAN AI PUS PUNKT LA O NEBUNIE EUROPEANA ASA CUM A FOST CEA CU IMOBILELE SI CEA CU BANCILE:

  29 februarie 2016 2:03

  Europa este o urias balon facut din clabuci de sapun care va pati exact asa cum au patit bancile si imobilele .

  raspunde comentariului
 • Komisia Europenisă și Merkel LA PUȘCĂRIE !

  28 februarie 2016 20:11

  ARĂBOII AFARĂ DIN EUROPA !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design