Un raport al Protecției Copilului arată că minorii de la Şcoala Specială nr. 4 din Capitală, care a ajuns în atenția publică după ce copiii ar fi legați cu funia și dați cu capul de pereți, au avut acces la imagini nerecomandate

Copiii de la Şcoala Specială nr. 4 din Capitală ar fi avut acces la imagini nerecomandate minorilor, arată un raport al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Autoritățile s-au sesizat după ce Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a depus o plângere penală, pe motiv că minorii ar fi fost legați cu funia și dați cu capul de pereți.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.04.2017 - 17:59

Copiii de la Şcoala Specială nr. 4 din Capitală ar fi avut acces la imagini nerecomandate minorilor, arată un raport al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Autoritățile s-au sesizat după ce Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a depus o plângere penală, pe motiv că minorii ar fi fost legați cu funia și dați cu capul de pereți, informează Mediafax.

„În mai puţin de 10 zile, angajaţii DGASPC Sector 4 au audiat peste 25 de persoane – profesori, părinţi, asistenţi personali şi personal auxiliar al şcolii, iar în urma verificărilor, au fost relevate o serie de neconcordanţe între declaraţiile celor audiaţi, în sensul că o parte dintre aceştia nu şi-au mai susţinut în scris cele formulate iniţial, dar şi cu privire la aceleaşi fapte interpretate diferit", se arată în raportul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Potrivit Direcției de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 copiii ar fi fost lăsaţi nesupravegheaţi şi ar fi avut acces la imagini nerecomandate minorilor.

„Conform raportului de analiză şi verificare, cu o zi înainte de apariţia în mass-media a acestei acuzaţii, de pe un calculator dintr-o sală de curs a Şcolii Speciale nr . 4 a fost accesat un site interzis minorilor, într-un interval în care copiii din acea clasă erau implicaţi într-o activitate extraşcolară, specifică programului «Săptămâna Altfel», ce s-a derulat în Parcul Tineretului. De asemenea, s-a constatat o relaţie tensionată între angajaţii unităţii de învăţământ, precum şi un mod deficitar de interacţiune între aceştia şi elevi, fapt pentru care DGASPC Sector 4 va monitoriza situaţia copiilor", se mai precizează în raport.

În plus, din declaraţii au rezultat elemente cu privire la săvârşirea unor fapte de natură penală, drept pentru care raportul privind analiza şi verificarea acestora a fost înaintat organelor de cercetare penală.

Ancheta a început după ce un profesor de la Şcoala Gimnazială Specială nr. 4 a fost înregistrat de către un paznic al unităţii de învăţământ în timp ce explica cum îi bate pe elevii cu dizabilităţi. Înregistrarea a ajuns la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi. Profesorul, care activa de trei ani în şcoala respectivă, s-a apărând spunând că nu îi bate pe elevi, dar că unii dintre ei merită să fie loviţi.

„Credeţi-mă că de atins, nu i-am atins. În înregistrare am spus că merită unii dintre ei să fie loviţi pentru că unul dintre ei mă zgâriase, fusesem muşcat de către alt copil. Merită o corecţie fizică, dar uşoară. Omul, la supărare, una e ceea ce gândeşte, alta este ceea ce face. S-a întâmplat exact la ieşirea din tură, unul dintre copii îmi distrusese un calculator şi eram foarte nervos. Eram tare mâhnit şi foarte nervos şi orice om bombăneşte la supărare", a declarat Florin Pană, profesor la Şcoala Specială nr. 4.

În urma apariţiei înregistrării, unitatea şcolară a demarat o anchetă internă, verificări fiind făcute şi de Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 şi Avocatul Poporului. Poliţia a deschis o anchetă pentru rele tratamente aplicate minorului.


Citește și: VIDEO. Acuzații grave: Copiii de la o școală specială din București, legați cu funia și dați cu capul de pereți. CEDCD a făcut plângere penală, iar Inspectoratul Școlar și Avocatul Poporului s-au autosesizat. A fost deschis un dosar penal 

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 4, Avocatul Poporului și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor, cu privire la suspiciuni de rele tratamente aplicate copiiilor cu dizabilităţi de la Şcoala Specială nr. 4. La dosar, ONG-ul a depus probe video și înscrisuri, în favoarea acuzațiilor că minorii ar fi agresați fizic și emoțional. În acest context, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat, vineri, că s-a autosesizat şi desfăşoară o anchetă.

 


 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...