16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un pescador plin cu migranți, reținut de Garda de Coastă

VIDEO. Un pescador plin cu migranți, reținut de Garda de Coastă

UPDATE 11.42: Din primele informații, la bord sunt 70 de persoane: 23 de copii, 35 de bărbați și 12 femei. Este posibil ca doi dintre ei să fie călăuze. Conform declarațiilor verbale, aceștia vin din Siria și Irak.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră (SCOMAR) au detectat, ieri seară, la ora 20.45, un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă. Pescadorul naviga din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află migranţi.

La nivelul Centrului de Coordonare pentru Salvarea Maritimă s-a iniţiat intervenţia S.A.R. (Search and Rescue – Căutare şi Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Din primele informații, la bord s-ar afla câteva zeci de migranți ilegali din Irak ce doreau să intre în România.

Este al doilea caz de acest gen din această lună. Pe 13 august, 69 de migranți legali din Irak, la bordul unei ambarcațiuni, au fost reținuți de Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

Știre în actualizare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă