13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUn pescador cu 87 de migranți ilegali, reținut de polițiștii de frontieră...

Un pescador cu 87 de migranți ilegali, reținut de polițiștii de frontieră aproape de țărmul românesc al Mării Negre

Un pescador la bordul căruia se aflau 87 de migranți ilegali, dintre care 23 de copii, a fost interceptat de polițiștii de frontieră aproape de țărmul românesc al Mării Negre, duminică, în jurul orei 06.35.

Ambarcațiunea a fost detectată inițial de polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra (SCOMAR). Era la 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Constanţa şi Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii, cu sprijinul și a două nave aparținând ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare).

„Nava nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc. Fiind insoțită de navele Gărzii de Coastă, în jurul orei 10.05, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia.”, a declarat Ionela Pasat, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

La bord au fost găsite 87 de persoane (48 bărbați, 16 femei și 23 de copii). Încă nu se știe din ce țară provin aceștia.

Persoanele vor fi preluate de polițiștii de frontieră, care vor efectua activitățile specifice în astfel de cazuri.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Inspectoratul General pentru Imigrări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

 

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă