6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn microbuz cu români a avut accident în Belgia. Un bărbat a...

Un microbuz cu români a avut accident în Belgia. Un bărbat a murit, alți patru sunt răniți

Ambasada României la Bruxelles investighează situația românilor implicați în accidentul de microbuz înregistrat pe șoseaua E35 din Belgia, a anunțat, marți, Ministerul de Externe al României.

Accidentul s-a produs luni pe șoseaua dintre orașele Anvers (Belgia) și Eindhoven (Olanda). 

Microbuzul în care călătoreau cinci români tracta o remorcă. Din motive încă necunoscute, mașina a început să meargă în zigzag, înainte să se oprească în parapetul de la marginea șoselei.

Unul dintre bărbații aflați la bordul microbuzului a fost ucis pe loc, iar ceilalți patru sunt răniți.

Pompierii au intervenit pentru a-i scoate din vehicul pe oameni, iar circulația pe șosea, spre direcția Olandei, a fost întreruptă.

În acest moment, Ambasada României face demersuri pentru repatrierea trupului persoanei decedate. Pe de altă parte, Ambasada ține legătura cu familia unuia dintre răniți, aflat acum într-un spital din Belgia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă