21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUn medic neurochirurg de la Spitalul Colentina susține că viețile mai multor...

Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina susține că viețile mai multor pacienți sunt în pericol, din cauză că se fac operații doar până la ora 15.00. El îl acuză pe managerul unității medicale pentru situație, însă acesta neagă acuzațiile

UPDATE 19.53: Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, susţine că afirmaţiile doctorului Ionuţ Gobej nu se sprijină pe realitate, secţia ATI are gardă continuă, iar actul medical nu a fost niciodată condiţionat de depăşirea programului de lucru, potrivit News.ro.

„Am luat la cunoştinţă cu surprindere de cele prezentate în presă de doctorul Gobej, fără o documentare corectă privind situaţia din Spitalul Colentina. De menţionat că afirmaţiile doctorului Gobej nu se sprijină pe realitate, iar semnatarul pare să nu cunoască sau să nu accepte prevederile legale privind situaţia orelor suplimentare. Doctorul Gobej vorbeşte despre secţia de ATI, unde există gardă continuă, dată fiind natura secţiei. Cum poate, în acest caz, să afirme că după ora 15.00 nu ar mai fi personal în secţie?”, spune managerul unităţii sanitare, Silvi Ifrim, într-un comunicat.

Managerul Spitalului Colentina susţine că nu a fost disponibilizată nicio persoană din respectiva unitate sanitară. „Mai mult, contrar afirmaţiilor doctorului Gobej, nicio persoană nu a fost disponibilizată din spitalul Colentina până în acest moment. Actul medical nu trebuie şi nu a fost niciodată condiţionat de depăşirea programului de lucru”, a adăugat Ifirm

În plus, managerul a adăugat că medicul face parte dintr-o „secţie favorizată”. „Interesant, doctorul semnatar face parte dintr-o secţie favorizată în detrimentul altor secţii în ultimii ani. Rezolvarea problemelor din spitalul Colentina, provenite în majoritatea lor din managementul defectuos anterior, nu se poate face prin presiuni individuale şi la care există o mult prea uşoară receptivitate. Consiliul medical convocat luni, 13 februarie 2017, va lua în discuţie toate problemele şi dezechilibrele create în Spitalul Colentina. Încercarea de a se face presiune prin pacienţi şi presă este inadecvată, atât timp cât secţii din spital, defavorizate direct sau indirect de vechea conducere, supravieţuiesc cu dificultate în acest moment şi ar putea recurge la aceeaşi modalitate. Spitalul Colentina are nevoie acum de linişte şi de revenire la un cadru legal pentru a putea repara ce s-a stricat şi pentru a putea progresa pe măsura renumelui”, mai spune managerul interimar, Silvi Ifrim.

 


Un medic neurochirurg de la Spitalul Colentina susține că, din cauza lipsei de personal la secția ATI, operațiile chirurgicale nu s-ar mai realiza după ora 15.00, astfel că viețile pacienților ar fi în pericol, informează Mediafax.

Potrivit medicului Ionuţ Gobej, noul manager al unității ar fi redus numărul de personal al secţiei ATI, iar orele suplimentare nu ar mai fi fost plătite, ceea ce Această situaţie ar fi dus la imposibilitatea realizarii intervenţiilor chirurgicale după ora 15.00.

„Din ianuarie 2017, în secţia de neurochirurgie nu mai sunt posibile operaţii care să dureze după ora 15.00. Acest lucru este cauzat de lipsa personalului şi refuzul de plată a orelor suplimentare de către administraţia spitalului”, a declarat, sâmbătă, medicul Ionuţ Gobej.

Medicul a făcut publică situaţia a doi pacienţi care au patologie tumorală benignă, despre care susţine că au o situaţie clinică deosebit de gravă şi al căror prognostic vital ar putea fi mai mic de o lună în lipsa operaţiilor. În schimb, dacă pacienţii ar putea beneficia de intervenţiile chirurgicale, ar avea o speranţă de viaţă egală cu a populaţiei generale.

„Doi pacienţi sunt într-o situaţie foarte complicată. Deşi au tumori care sunt considerate benigne, ele sunt situate în zone anatomice foarte complicat de abordat şi pun la risc viaţa pacienţilor. În cazul în care vom reuşi să îi operăm fără complicaţii, aceşti pacienţi pot avea un prognostic vital, adică o speranţă de viaţă egală cu a unui om sănătos de vârsta lor. Nu este o problemă care îi vizează doar pe cei doi pacienţi, îi vizează pe toţi pacienţii viitori, pentru că în aceste condiţii activitatea chirugicală în clinica noastră nu se mai poate desfăşura în condiţii normale. Operaţii care durează peste opt ore, practic, vor fi imposibil de realizat. Există o pierdere de şanse pentru oamenii care au astfel de patologii”, a mai spus medicul, care susține că ar fi discutat cu managerul despre situația unității medicale. 

Într-o postare pe facebook, medicul i-a cerut demisia managerului, dar spune că nu acesta este scopul principal.

„Mi s-a spus, citez, <<nu mă interesează această problemă, nu este problema mea, nu eu mă ocup de asta şi atunci când vorbeşti de binele pacienţilor, foloseşti o lozincă>>. Din acest moment am considerat că orice discuţie cu acest om nu poate continua şi am anunţat-o pe doamna manager de demersurile pe care va fi urmat să le fac. Aşadar am scris acea scriosare de ajutor şi am depus-o la administraţia spitalului, anunţând-o în prealabil că această cerere va fi făcută publică. În solicitarea mea, m-am adresat şi autorităţilor statului. Deşi am scris în postarea mea că cer demisia managerului actual, de fapt nu este ceea ce mă interesează în primul rând. În primul rând mă interesează ca eu şi colegii mei să ne putem efectua activitatea în condiţii normale”, a adăugat Ionuţ Gobej.

Până la luarea unei decizii administrative care să rezolve situaţia spitalului, turele vor fi asigurate de medici pe bază de voluntariat, situaţie care nu poate dura la nesfârşit, în opinia medicului. 

Potrivit Mediafax, managerul Silvi Ifrim nu a putut fi contactat.

 

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă