14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUn medic din Constanţa a fost condamnat la 11 ani de închisoare...

Un medic din Constanţa a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru violarea unor fetiţe

Un medic homeopat din Constanţa a fost condamnat, definitiv, vineri, la 11 ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru viol, fiind acuzat că a abuzat mai multe fetiţe, transmite Mediafax.

Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat, vineri, pe medicului homeopat Victor Emanuel Boţ la închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de violarea a trei fetiţe, de 7, 11 şi 13 ani. Instanţa a respins ca nefondat apelul formulat de Boţ împotriva sentinţei Judecătoriei Constanţa, care, în luna ianuarie a acestui an, îl condamnase la patru ani şi două luni de închisoare, cu executare.

Instanţa a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi de una dintre victime. Astfel, rejudecând, magistraţii Curţii de Apel au dispus condamnarea medicului homeopat la şapte ani şi şase luni de închisoare, pentru una dintre faptele comise, la alţi opt ani şi şase luni închisoare pentru al doilea caz de viol, precum şi la pedeapsa de un an de închisoare pentru cel de-al treilea caz.

Contopind pedepsele, instanţa i-a aplicat lui Boţ pedeapsa de 11 ani şi patru luni de închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, între care şi cel de a exercita profesia de medic, dar şi de a se apropia de victimele sale sau de membrii de familie ai acestora pe o durată de 4 ani.

În plus, medicul a fost obligat să achite, în total, 13.500 de euro către una dintre victimele sale, reprezentând daune morale şi materiale, în timp ce o altă victimă a formulat acţiune civilă împotriva medicului homeopat, aceasta fiind trimisă pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Victor Emanuel Boţ a efectuat o şedinţă de reflexoterapie, la cabinetul individual, în timp ce avea ca pacientă o fetiţă de 11 ani, pe care a violat-o.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că Boţ nu era la prima asemenea faptă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă