23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn elev de 14 ani din Huși a ajuns la spital, după...

Un elev de 14 ani din Huși a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău la cursuri. Medicii au descoperit că băiatul avea o alcoolemie de 2,16 la mie

 

Un elev de 14 ani, de la o școală generală din municipiul Huși, a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul cursurilor. Astfel, echipajul medical de la Ambulanță a descoperit băiatul avea o alcoolemie de 2,16 g/litru alcool pur în sânge, potrivit presei locale.

Potrivit site-ului Estnews.ro, secretara școlii a observat că băiatul nu se simțea bine, astfel că a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat intervenția unui echipaj medical.

„Echipajul nostru deplasat la intervenție a constatat că minorul de 14 ani mirosea a alcool. Cadrele medicale nu au reușit să afle ce băutură a consumat elevul. Diagnosticul a fost de intoxicație voluntară cu etanol”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Astfel, elevul de 14 ani a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Huși pentru tratament medical. Potrivit News.ro, specialiştii Spitalului Municipal Huşi au determinat o alcoolemie de 2,16 g/litru alcool pur în sânge.

Reprezentanţii Şcolii „Mihail Sadoveanu” Huşi nu au reuşit să stabilească ce băuturi a consumat elevul înainte de a ajunge la şcoală.

„Copilul nu este cunoscut ca un elev problemă, locuind cu bunica sa care se ocupă de creşterea şi îngrijirea minorului. Elevul susţine că nu a băut în şcoală şi nici că nu-şi mai aminteşte ce anume ar fi consumat şi, mai ales, cu cine”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Copilul de 14 ani, elev în clasa a VIII-a, va fi dus la cabinetul de consiliere al unităţii de învăţământ în momentul în care va reveni la cursuri.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la acest caz.

 

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă