5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialUn deţinut a protestat urcându-se pe acoperişul penitenciarului Focşani

Un deţinut a protestat urcându-se pe acoperişul penitenciarului Focşani

Un deţinut din Penitenciarul Focşani a protestat, marţi, pe acoperişul închisorii, nemulţumit de colegii de celulă, acesta acceptând să coboare doar după ce i-au fost îndeplinite cererile, informează Mediafax.

Deţinutul s-a urcat, marţi, pe acoperişul unui corp de clădire al Penitenciarului Focşani şi a refuzat să coboare, la faţa locului fiind trimisă o echipă de negociatori, care a aflat că bărbatul este nemulţumit de colegii din celulă.

După discuţiile care au durat mai bine de o oră, protestatarul a acceptat să coboare de bunăvoie după ce i-au fost îndeplinite cererile.

„Un deţinut a escaladat culoarul de acces al curţii de plimbare din interiorul sectorului de deţinere pe fondul unor nemulţumiri personale cauzate de alţi deţinuţi. El a coborât în jurul orei 18.00. Administraţia a monitorizat situaţia în permanenţă şi a dialogat cu deţinutul, el a fost convins să coboare”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani, Geta Gură.

Penitenciarul Focşani are 524 de locuri, însă în urmă cu câteva luni au fost instalate paturi suplimentare deoarece capacitatea unităţii era depăşită. La acel moment, în închisoare se aflau peste 600 de deţinuţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă