12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Deţinutul care a evadat din Penitenciarul Colibaşi a fost prins

UPDATE: Deţinutul care a evadat din Penitenciarul Colibaşi a fost prins

UPDATE: Deținutul care a evadat luni dimineață de la un punct de lucru exterior al Penitenciarului Colibași a fost prins în apropierea unei ferme din localitatea Miceşti, judeţul Argeş, relatează Mediafax

Deţinutul, condamnat pentru tâlhărie, a fost prins de către angajaţii unității de detenție în apropierea unei ferme din localitatea Miceşti, el fiind reîncarcerat, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, Mihaela Stanciu. 

Reprezentanții de la Colibaşi au deschis o anchetă administrativă în acest caz, pentru a se stabili cine este responsabil pentru faptul că deţinutul, care executa o pedeapsă de şase ani de închisoare în regim închis, a reuşit să evadeze.

În acest caz a fost sesizat şi Parchetul Tribunalului Argeş.

————-

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Colibaşi a evadat, luni, de la un punct de lucru exterior, situat la un liceu din Mioveni, judeţul Argeş, informează Mediafax.

Acesta este căutat atât de echipe formate din angajaţi ai unităţii de detenţie, cât şi de poliţişti şi jandarmi.

Deţinutul Ionul Gilbert Militaru, în vârstă de 23 de ani, condamnat la şase ani de închisoare pentru tâlhărie, a evadat luni, în jurul orei 10.00, de la punctul de lucru exterior la care era repartizat, din curtea Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, a anunţat Penitenciarul Colibaşi.

“În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Argeş şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş”, a precizat Penitenciarul Colibaşi, într-un comunicat de presă.

Potrivit conducerii Penitenciarului Colibaşi, va fi făcută o anchetă administrativă, pentru a se stabili în ce condiţii a evadat deţinutul.

Ionul Gilbert Militaru are 1,68 metri, ochi căprui, o cicatrice pe obrazul drept şi tatuaje pe braţe. Acesta are domiciliul în localitatea Băiculești, sat Mănicești, judeţul Argeș.

Penitenciarul Colibaşi face apel la persoanele care pot da informaţii despre deţinutul evadat să sune la numărul de urgenţă 112 sau la numărul de telefon al Penitenciarul Colibași, 0248.260.000.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă