4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn copil de 10 luni din Galați, transferat la un spital din...

Un copil de 10 luni din Galați, transferat la un spital din Iași, din cauza complicațiilor cauzate de rujeolă

Un bebeluș de 10 luni a fost transportat cu un elicopter SMURD, de la Galați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din cauza complicațiilor produse de rujeolă, informează Mediafax.

Copilul, în vârstă de zece luni, a fost internat la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galaţi, în urmă cu câteva zile cu rujeolă, însă starea lui s-a agravat şi medicii au decis să-l transfere cu elicopterul SMURD la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Bebeluşul nu era vaccinat împotriva rujeolei şi a suferit complicaţii severe, medicii din Iaşi fiind rezervaţi cu privire la evoluţia stării sale de sănătate.

Alte 12 persone sunt internate în spitalele din Galaţi, între care și 10 copii, toate bolnave de rujeolă, în diverse stadii. Niciunul dintre copiii bolnavi de rujeolă nu este vaccinat.

„În total sunt 23 de cazuri de rujeolă înregistrate acum în judeţul Galaţi. De obicei, se face tratament acasă, dar dacă se complică situaţia pacientului, urmează internarea. Dacă este o stare gravă, medicii pot decide mutarea pacientului în alt spital. Acest copil a fost mutat cu elicopterul SMURD de la Galaţi la Iaşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

În urmă cu două săptămâni, un bebeluş de cinci luni din Galaţi a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. El fusese transferat la spitalul ieşean de la o unitate din Galaţi. Specialiştii au stabilit că decesul a survenit în urma unor complicaţii provocate de rujeolă. Copilul nu fusese vaccinat pentru că nu împlinise vârsta necesară imunizării.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă