15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Covasna a fost atacat de un urs, în apropierea...

Un bărbat din Covasna a fost atacat de un urs, în apropierea locuinței

Un bărbat din localitatea Bicfalău, din județul Covasna, a fost atacat de urs, marți, în timp ce își păzea animalele aflate la pășunat, informează Agerpres.

Întâmplarea s-a petrecut la doar câțiva metri de ultimele case din satul aparținător Bicfalău, unde duminica trecută a fost văzută o ursoaică și doi pui. Potrivit primarului comunei Ozun, Raduly Istvan, bărbatul atacat de urs a sărit gardul unei gospodării și astfel a reușit să scape cu viață, însă două capre au fost ucise de animalul sălbatic.

„Cetățeanul se afla cu caprele în spatele caselor, la nici zece metri de acestea (…) Deci, să ne înțelegem, nu s-a întâmplat în pădure sau pe câmp, ci chiar lângă gardul unei case. Omul a scăpat ca prin urechile acului doar cu câteva zgârieturi pentru că a reușit să sară gardul și să o ia la fugă”, a explicat Raduly Istvan.

El a mai spus că Poliția și Jandarmii, alertați prin 112, au venit la locul faptei, iar în cursul zilei de miercuri va face adrese către toate instituțiile abilitate ale statului pentru a se lua măsuri în vederea protejării localnicilor.

„Este imposibil ca oamenii să nu iasă din casă. Am să fac adrese peste tot (…) Nu au decât să ia urșii la Bruxelles, să îi ducă în Alpi, dacă vor să țină urși. Pot să îi ia și să-i ducă la București dacă vor, că așa nu se mai poate (…) Am ajuns ca oamenii acestei țări să valoreze mai puțin decât un urs”, a mai spus Raduly Istvan.

Duminica trecută, primarul comunei Ozun a postat pe pagina sa de socializare mai multe fotografii în care apăreau o ursoaică și doi pui în apropierea unei case.  Tot luna aceasta, o ursoaică, stabilită pe teritoriul unei unități militare dezafectate din comuna Bodoc, a fost văzută într-un copac aflat pe marginea drumului, iar potrivit primarului localității, Fodor Istvan, localnicii ar mai fi văzut încă trei ursoaice cu șase pui în zonă.

Directorul Agenției de Protecție a Mediului Covasna, Gheorghe Neagu, a declarat că pagubele provocate anul acesta de urși, în județ, se ridică la 56.000 de lei, aceștia omorând 62 de ovine, 6 bovine, 2 caprine, un porc și un cal și distrugând 11 stupi de albine.

Anul trecut, în județ, s-au înregistrat 69 de atacuri ale urșilor, care au omorât 29 de bovine, 94 de ovine, 7 caprine, un porc și un cal și au distrus 11 stupi de albine.

Cele mai citite

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă