6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bărbat a ajuns la spital după ce a fost muşcat de...

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un urs

Un bărbat din municipiul Topliţa a suferit mai multe traumatisme şi leziuni şi a fost internat în spital, după ce fost atacat de un urs, atunci când se afla la cules de ciuperci. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de marţi şi a fost anunţat chiar de bărbatul care a fost atacat de urs. Acesta a povestit că se afla la cules de ciuperci, într-o zonă forestieră din apropierea municipiului Topliţa, când, la un moment dat, un urs i-a apărut în faţă şi l-a atacat, provocându-i leziuni la nivelul capului, toracelui şi braţelor. 

Ulterior, animalul a fugit, iar bărbatul a apelat Serviciul de Urgenţă 112. O echipă mixtă de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti a plecat în căutarea sa şi l-a găsit pe un drum forestier, în şoc traumatic şi hemoragic şi prezentând mai multe leziuni. El a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi a fost transportat la Spitalul Municipal din Topliţa, starea sa fiind bună. 

Gheorghe Filip a subliniat că se poate spune că bărbatul a avut noroc că a scăpat cu viaţă, "şansa sa fiind că ursul era unul de talie mică". 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a recomandat celor care merg în pădure "să facă zgomot, să fluiere, să cânte sau să lovească cu un băţ în arbori sau în pământ, pentru a ţine animalele sălbatice la distanţă". 

Acesta este al treilea caz de persoană atacat de urs în Harghita, de la începutul anului. De asemenea, în 2015, cinci harghiteni au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urs.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă