15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Tragedie la Iași: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la...

FOTO+VIDEO. Tragedie la Iași: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la decolare. Pilotul a murit. Celălalt bărbat din avion este la spital, în stare stabilă

UPDATE 21,20: Celălalt bărbat care a fost în avion prăbuşit, sâmbătă, în localitatea ieşeană Tătăruşi este acum internat la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, iar starea lui este stabilă, neimpunându-se vreo intervenţie chirurgicală, a anunțat prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

Bărbatul internat este un localnic în vârstă de 32 de ani.


UPDATE 19,30: Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi, a declarat că bărbatul care a murit în urma accidentului aviatic era instructor de aviaţie şi avea 63 de ani, informează Mediafax.

„Era un avion de mici dimensiuni, avion privat. Nici nu a apucat să decoleze bine şi s-a prăbuşit. Din păcate este o victimă, un bărbat de 63 de ani, instructor de aviaţie, de altfel, un om cu foarte multe ore de zbor, iar cealaltă persoană, rănită, este un bărbat de 33 de ani, nu era copilot. Era localnic”, a spus Şerbescu.


UPDATE 19,05: Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat că avionul care s-a prăbuşit făcea primele manevre pentru decolare.

Pilotul care a murit avea 63 de ani.


UPDATE 18,15: Primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub, a declarat că acțiunea de aniversare a comunei se va desfășura duminică așa cum era programat, deși un avion care urma să participe la eveniment s-a prăbușit, iar pilotul a murit.

Primarul a precizat că aeronavele, care erau particulare, nu erau invitate de Primărie la acest eveniment, ci era o decizie a piloților.


UPDATE 17,45: Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că pilotul aeronavei a murit, deși s-a încercat resuscitarea acestuia.

Pe de altă parte, medicul coordonator al SMURD Iași a declarat că pilotul este în stop cardio-respirator.

Cealaltă persoană rănită va fi transportată la Iași cu elicopterul SMURD.

Pilotul zbura pentru a se antrena pentru o acțiune care este programată mâine, în cadrul aniversăriii comunei Tătăruși. Șase avioane particulare urmau să participe la această aniversare.


Un avion de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbușit în județul Iași, informează Digi 24.

Accidentul s-a produs sâmbătă după-amiază lângă orașul Pașcani.

Ambele persoane de la bordul avionului sunt rănite și ar fi în stare de inconștiență.

La faţa locului va ajunge un elicopter SMURD. De asemenea, la momentul transmiterii ştirii, intervin trei autospeciale de stingere incendii, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă