10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn american care droga și viola tineri, prins în Mamaia

Un american care droga și viola tineri, prins în Mamaia

Dimant Etan Tzvi este cetățean american, dar și israelian, are 35 de ani și locuiește în Constanța, fiind student la Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius”. Bărbatul în căutare de plăceri carnale avea următoarea metodă : își căuta victimele în localurile din stațiunea Mamaia. Îi invita apoi acasă, undeva în centrul municipiului Constanța, și le oferea fie o băutură, fie un sandviș în care strecura un produs medicamentos, și anume benzodiazepine. După ce substanșele își făceau efectul, iar victimele erau amețite, americanul le agresa sexual.

Așa au pățit și doi tineri în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, din Medgidia, în data de 21 iunie. După ce au fost agresați, aceștia au plecat cu mașina, iar șoferul, încă sub influența drogului, a lovit mai multe autoturisme parcate. Apoi s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa unor medicamente anti-depresive, cu efect tranchilizant. Autorul accidentului a reclamat că o cunoştinţă, un cetăţean american, i-ar fi invitat la locuinţa sa unde le-ar fi administrat un produs medicamentos, după care ar fi fost agresaţi sexual de către acesta.

Prins de un ofițer sub acoperire

Polițiștii constănțeni din cadrul Biroului Investigații Criminale și cei ai Direcției Operațiuni Speciale au organizat o acțiune complexă în noaptea de 24 spre 25 iunie, pe raza stațiunii Mamaia. Pentru a-l prinde în flagrant pe violator, polițiștii au folosit un investigator sub acoperire pentru întâlnirea cu respectivul bărbat. Americanul l-a invitat la el acasă pe polițist și i-a pus medicamente în mâncare. În acel moment au intervenit colegii investigatorului sub acoperire și l-au reținut pe agresor.

Zeci de flacoane cu anti-depresive

Ulterior au fost efectuate percheziții la locuința bărbatului și asupra autoturismului acestuia, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conțin benzodiazepine, recipienți cu lichide susceptibile a conține benzodiazepine, 5 laptopuri, un DVR, 7 telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor și diferite obiecte destinate obținerii satisfacției sexuale.

Benzodiazepinele sunt medicamente cu efect tranchilizant folosite pentru tratarea psihozei. Acestea sunt cunoscute şi sub numele de diazepam (Valium, Diazemuls), lorazepam (Ativan), clonazepam (Klonopin, Catapres, Dixarit), alprazolam (Xanax). Folosite în mod excesiv, benzodiazepinele devin droguri, deoarece au acelaşi efect că acestea şi provoacă dependenţă.

Poliția investighează și cum de a fost posibil ca bărbatul să achiziționeze o cantitate atât de mare de medicamente care se livrează într-un regim strict, doar pe baza rețetei eliberate de medicul specialist.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în arestul preventiv al I.P.J. Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis însă că nu se impune arestul preventiv și l-au plasat pe american sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Decizia poate fi atacată la instanța superioară atât de procurori, cât și de suspect.

Polițiștii constănțeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului în cauză pentru că există informații că ar fi mai multe victime.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă