9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUcigaşul preotului din Focşani şi-a recunoscut CRIMA. Asasinul a fost nemulţumit de...

Ucigaşul preotului din Focşani şi-a recunoscut CRIMA. Asasinul a fost nemulţumit de răspunsurile clericului la întrebările sale legate de interpretarea textelor biblice

UPDATE Florentin Puşcoiu, asasinul preotului Tudor Marin, şi-a recunoscut crima în faţa anchetatorilor şi susţine că regretă fapta comisă. Motivul asasinatului ar fi fost faptul că l-au nemulţumit răspunsurile clericului la întrebările sale legate de interpretarea textelor biblice, informează România TV.

Suspectul reţinut de către poliţişti a lucrat la o societate de distribuire a pâinii din Focşani. În perioada cât a lucrat la această firmă, poliţia a început cercetările împotriva sa pentru port de cuţit în locuri publice.

Puşcoiu a scăpat fără niciun fel de sancţiune deoarece a demisionat de la locul de muncă şi a plecat în Italia. Acolo a vizitat foarte multe biserici pe care le fotografia, iar fotografiile le punea pe Facebook.

Se pare că asasinatul a fost premeditat, deoarece cel reţinut susţine că, sâmbătă dimineaţa, a mai fost la trei biserici cu intenţia de a ucide un preot. Însă planul i-a fost dejucat de faptul că în respectivele biserici era multă lume.

“Motivaţia crimei este una cu caracter religios. O să vedem ce spun şi specialiştii. Avem îndoieli cu privire la starea psihică a acestuia, pentru că în ultimele luni, cât a fost plecat în Italia, comportamentul său s-a schimbat foarte mult. Şi-a făcut rost de cărţi de religie şi nu a găsit răspunsuri în aceste cărţi, iar ieri, când a mers la biserică, nu a primit explicaţiile pe care le dorea şi l-a lovit pe preot de două ori, o dată în cap şi apoi cu cuţitul în inimă”, a declarat primul procuror Ioan Lefter într-o miniconferinţă de presă făcută la ora 2.30, imediat după audierea suspectului, potrivit Adevarul.

Un preot din Focşani, socrul liderului sindical Vasile Marica, a fost înjunghiat mortal în biserică, atacatorul fugind de la locul faptei. Sub pretextul că vrea să îl întrebe pe preotul de 69 de ani ceva, atacatorul a intrat în biserică unde se afla doar părintele şi o îngrijitoare, relateaza Mediafax.

Protopul de Focşani, Nicolae Cobzaru, a declarat că sâmbătă, în jurul orei 10.30, după slujba pentru Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, desfăşurată la biserica din Piaţa Unirii, preotul Tudorel Marin se dezbrăcase de hainele preoţeşti şi se pregătea să plece spre casă, când un tânăr îmbrăcat în negru i-a cerut să îi interpreteze nişte texte biblice.

Patriarhia reacţionează după moartea preotului Tudor Marin: Un om paşnic şi venerabil a fost ucis cu cruzime

Aşa tânărul s-a apropiat de preot şi l-a înjunghiat cu un cuţit o dată în inimă pe părinte, după care a fugit.

Îngrijitoarea bisericii, singura persoană care mai era în lăcaş, a început să ţipe după ajutor.

Ambulanţa a fost solicitată, venind imediat, însă preotul era deja decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Bogdan Toader, crima a fost anunţată în jurul orei 10.30, la 112.

El a spus că atacatorul este identificat, iar poliţiştii au indicii despre locul în care s-ar afla suspectul, fiind instituite filtre la intrările şi ieşirile din oraş, pentru prinderea acestuia.

Conform reprezentantului Poliţiei Vrancea, motivul crimei ar fi de natură religioasă, între preotul Tudor Marin şi atacator existând o discuţie în contradictoriu.

Doi români judecaţi în Spania pentru uciderea unui preot

O echipă de criminalişti şi procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea fac cercetări la faţa locului, la ora transmiterii acestei ştiri trupul neînsufleţit al preotului fiind scos din biserică.

Cuţitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalişti, care urmează să preleveze probe ADN.

Preotul Tudorel Marin era iubit de enoriaşi, fiind un om blând şi bun. Comunitatea este în stare de şoc din cauza cumplitei tragedii. Piaţa Unirii din Focşani este neîncăpătoare la câţi oameni au venit.

 

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă