8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcescu: Dacă va trebui să plătesc cu prețul libertății, mă voi supune

Turcescu: Dacă va trebui să plătesc cu prețul libertății, mă voi supune

Jurnalistul Robert Turcescu a declarat, vineri seară, la B1 TV. privind activitatea sa ca ofițer acoperit, că va arăta orice documente vor solicita autoritățile, iar dacă va trebui să plătească cu prețul libertății sale, se va supune.

„Mă simțeam cocoșat, strâmb, dar m-am îndreptat. Simt că am dat o greutate jos. Orice fel de documente le voi arăta autorităților, în măsura în care se vor sesiza, dacă se vor sesiza”, a spus Turcescu.

Citește și: Ponta: Băsescu a aruncat plasa şi a prins pe cine nu se aştepta – pe Turcescu

Întrebat cum comentează afirmațiile premierului Ponta, care a spus că a picat în plasa președintelui Băsescu, jurnalistul a spus: „Este dreptul domnului Ponta să judece în felul acesta. Sunt convins că Ponta și-a făcut o judecată dreaptă în legătură cu această declarație pe care a făcut-o. Dacă a ajuns la o astfel de concluzie, domnul Ponta are dreptatea lui când spune lucrul acesta. Aici vorbim de părerile subiective ale unor oameni și ele trebuie respectate”.

Citește și: Robert Turcescu, pentru B1 TV: Le doresc celor cu poveri să se elibereze. Am declarat ce am avut de declarat

„Dacă judecătorii vor considera că va trebui să plătesc cu prețul libertății, mă voi supune. Mi se pare firesc atunci când se constată că suntem vinovați de ceva”, a conchis Turcescu.

Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată "Mărturise și spovedanie" a fost însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată. Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515.

"Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ştatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris Turcescu pe blogul personal. "Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu și să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în fața lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi și vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugați-vă pentru mine și cu mine să fim iertați și izbăviți. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi și de judecători drepți. Cu Dumnezeu înainte și va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris acesta.

Duminică seară, într-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat că documentele sunt reale, fără a spune al cărei instituții ar fi fost ofițer acoperit. Turcescu a spus că este dispus oricând va fi chemat în fața judecătorului să spună tot ceea ce știe despre aceste documente. Robert Turcescu a anunțat totodată că se retrage din presă.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă