10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialTudorel Toader despre Codul administrativ: Persoanele reabilitate pot deveni membri ai Guvernului

Tudorel Toader despre Codul administrativ: Persoanele reabilitate pot deveni membri ai Guvernului

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că persoanele care au fost condamnate penal, dar ulterior au fost reabilitate, trebuie să primească dreptul de a deveni membri ai Guvernului.

Această posibilitate apare  în proiectul de Lege a Codului Administrativ, proiect care a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării. Dacă va fi aprobată, noua lege va modifica Legea 90 / 2001 care interzicea condamnaţilor penal să intre în guvern. 

Ministrul Toader a susținut, miercuri seară, că proiectul de lege era discutat încă din anul 2016, din timpul guvernului Cioloș, era în dezbatere publică din 8 noiembrie 2016 și că încă de la acel moment includea și dreptul persoanelor reabilitate de a deveni miniștri.

Tot în cursul zilei de miercuri, Platforma România 100, a lui Dacian Cioloș, a avut o reacție față de acest proiect de lege.

"Proiectul de Cod Administrativ, la care se lucrează încă din 2001, nu a fost lansat în circuitul de avizare, nu a fost discutat și nu a fost adoptat de guvernul Cioloș. Responsabilitatea pentru lansarea proiectului în dezbatere publică pe 8 noiembrie 2016 aparține strict ministerului inițiator", a anunțat Platforma România 100.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă