Trupul turistului ucrainean care a murit în Piatra Craiului a fost coborât de pe munte

de Mihai Diac , 27 februarie 2016 - stire actualizata la ora 13:31, 27 februarie 2016
Foto: Arhivă

Turistul din Ucraina decedat în Masivul Piatra Craiului a fost coborât vineri seara, de echipele de salvamontişti şi jandarmi montani, la cabana Plaiul Foii, informează Agerpres.

'Turistul M.V era din Odesa şi avea 24 de ani. Trupul acestuia a fost adus vineri seara în jurul orei 21.00, la Cabana Plaiul Foii de lângă Zărneşti, de unde a fost preluat de medicii legişti pentru autopsie', a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi IJJ Braşov, Ciprian Aldea. 

Sursa citată a mai precizat că şi ceilalţi membri ai grupului de turişti din Ucraina din care a făcut parte şi tânărul decedat au vârste până în 28 de ani. Ei au fost coborâţi din Masivul Piatra Craiului de salvamontiştii din Argeş şi duşi la sediul Poliţiei din Rucăr. 

Turistul care a decedat a dispărut joi dimineaţa, în jurul orei cinci, când a părăsit refugiul Şaua Grindului unde a înnoptat tot grupul. Potrivit salvamontiştilor din Zărneşti, cel mai probabil acesta a ieşit afară pentru necesităţi fiziologice, a alunecat pe zăpada îngheţată şi a căzut într-o prăpastie adîncă de peste 500 de metri, în zona La lanţuri, o zonă abruptă, cu multe stânci, foarte dificilă şi pentru salvamontişti. 

Dispariţia lui a fost anunţată joi, în jurul prânzului la Serviciul de urgenţă 112. 

Salvamontiştii din Zărneşti l-au căutat joi până la lăsarea întunericului, fiind găsit vineri în prăpastia respectivă. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design