UPDATE: Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, pentru că nu a fost conexiune la Internet și a lipsit interpretul

de Iulia Iancu , 22 iunie 2017 - stire actualizata la ora 13:25, 22 iunie 2017
UPDATE: Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, pentru că nu a fost conexiune la Internet și a lipsit interpretul

UPDATE 12.15;  Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, pentru că nu a fost conexiune la Internet și a lipsit interpretul, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Prahova, în cauză a fost acordat termen pentru data de 6 iulie, audierea lui Ghiță nefiind posibilă întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la termenul de joi.


Tribunalul Prahova a stabilit un nou termen pentru joi, în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a fostului deputat Sebastian Ghiță în speța în care el este cercetat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul deputat urmând a fi audiat prin videoconferință, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat emis pe 31 mai de Ministerul Justiției, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță pentru termenul din 8 iunie.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, pentru Agerpres, că autoritățile din Serbia nu au răspuns până la acea dată solicitării formulate de instanța prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.

Ulterior, termenul de 15 iunie stabilit de instanță a fost preschimbat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 iunie.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Comentarii

 • obs

  02 iulie 2017 8:29

  O foaarte mare asemănare văd între pozele lui Ghiță și Dodon al rep. Moșdova, ca între două epruvete de laborator.

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  22 iunie 2017 14:55

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design