Trei ofiteri SRI, trimisi in judecata pentru ca au divulgat ilegalitatile sefilor

Ofiterii SRI Marius Eugen Soare, Romica Cernica si Adrian Ovidiu Radu, toti de la filiala SRI Prahova, au fost trimisi in judecata  de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru ca ...

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

30.09.2008 - 00:00

Ofiterii SRI Marius Eugen Soare, Romica Cernica si Adrian Ovidiu Radu, toti de la filiala SRI Prahova, au fost trimisi in judecata  de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru ca intre anii 2004-2006 ar fi  savarsit  infractiunile "de divulgare a secretului care pericliteaza siguranta statului". Potrivit DIICOT, cei trei ofiteri ar fi transmis  informatii care au aparut in presa despre "aspectele tehnice din activitatea SRI, structura organizatorica a SRI Prahova, despre actiunile aflate in derulare si prioritatile investigative ale acestei unitati, care odata divulgate au pus in pericol siguranta statului". Surse judiciare sustin insa  ca cei trei ofiteri au divulgat doar notele informative musamalizate de conducerea SRI, care vizau protejarea unor afaceri ilegale de catre  generali si colonei din conducerea SRI, aflati sub protectia unor lideri PSD.  Notele  informative musamalizate vizau  furtul de produse petroliere si comercializarea acestora, contrabanda cu  bauturi alcoolice, precum si capusarea unor fabrici de armament. Adrian Ovidiu Radu, unul dintre cei trei ofiteri SRI trimisi in judecata,  ne-a declarat ca "e vorba de o farsa judiciara, coordonata de procurorul - sef DIICOT George Muscalu(foto), finul colonelului SRI Gheorghe Dumitrache si apropiat al fostului premier Adrian Nastase despre care eu am facut dezvaluiri in calitate de jurnalist si care apoi a fost arestat. Era vorba de informatii care pana in 2004 au fost ingropate in fisele de conducere a le SRI". Adrian Radu mai afirma ca "in urma dezvaluirilor mele, colonelul SRI Dumitrache, nasul procurorului Muscalu,  a fost trimis in judecata alaturi de generalul Soare,  fost mare sef  in centrala SRI. Este o razbunare tipica a acestor  mari ofiteri de Securitate".


Inainte de 1989, Adrian Radu a fost merceolog in Ploiesti. Este revolutionar cu brevet. Dupa 1989, Radu a obtinut licenta la ASE si apoi a fost incadrat in SRI. In 2004 a fost dat afara din SRI,  dupa care a devenit jurnalist. Adrian Radu ne-a declarat ca a fost dat afara din SRI  deoarece a insistat sa-i fie inregistrate notele informative atat despre despre implicarea sefilor sai in afaceri ilegale, cat si despre protejarea unor  contrabandisti  de catre  "deputatul PSD Ion Stan,  de Dorina Mihailescu, sefa la cabinetul fostului premier Nastase si chiar  despre implicarea fostului premier in astfel de nelegalitati‘.

» Notele informative ale celor trei ofiteri SRI s-au concretizat, dupa 2006,  in patru rechizitorii de trimitere in judecata. Astfel, au fost trimisi in judecata toti fostii sefi ai SRI Prahova, respectiv coloneii Corneliu Paltanea, Daniel Bucur, Gheorghe Dumitrache si seful acestora din centrala SRI, generalul Ovidiu Soare. De asemenea, au mai fost trimisi in judecata deputatul PSD Mihai Sireteanu si alte persoane – militari si civili –  implicate in capusarea Fabricii de Armament Mizil.

 

Cititi pe aceeasi tema:

 

Mafia din SRI-PSD, trimisa in judecata

 

Iliescu a fost informat despre operatiunea "Distileria"

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...