7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitarul român grav rănit în explozia unei mașini capcană în Kandahar a...

Militarul român grav rănit în explozia unei mașini capcană în Kandahar a murit. Alți doi soldați au fost răniți. Până acum, 29 de români și-au pierdut viața în Afganistan

UPDATE 16.50: Unul dintre cei trei militari români răniți în Afganistan a murit, vineri după-amiază, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. 

Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații.

Mădălin Stoica a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Ministrul apărării naționale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

 


Trei militari români au fost răniți, vineri dimineață, în Afganistan, în urma exploziei unei mașini-capcană. Doi dintre militari sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit, potrivit unui comunicat remis de MApN. 

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni. Armata Română a pierdut, în Afganistan, 28 de militari, iar 180 au fost răniți.

Știre în curs de atualizare.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă