Traian Băsescu: Dacă aș fi președinte, aș revoca toți șefii de instituții, care stimulează bătălia în interiorul sistemului de Justiție

de Roxana Petre , 17 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 23:53, 17 septembrie 2017
Traian Băsescu: Dacă aș fi președinte, aș revoca toți șefii de instituții, care stimulează bătălia în interiorul sistemului de Justiție

Fostul președinte al României, senatorul PMP Traian Băsescu, a declarat duminică seara, la România TV, că dacă ar fi în locul președintelui Klaus Iohannis ar fi îngrijorat de erodarea încrederii românilor în Justiție. Totodată, el a mai afirmat că ar revoca prin decret șefii instituțiilor care generează și mențin bătălia din interiorul sistemului.

„Dacă privim din punct de vedere al interesului domniei sale să câștige al doilea mandat (al președintelui Iohannis — n.r.), face exact ce trebuie. Dar, pe de altă parte însă, dacă aș fi atent și m-ar îngrijora ceva, dacă aș fi președinte, e bătălia asta cumplită între procuri-judecători-politicieni. M-aș îngrijora de erodarea încrederii în instituții fundamentale, cum este justiția, instituție fundamentală a statului, ori, după părerea mea, președintele trebuie să pună capăt acestei dispute. (...) M-aș uita care sunt factorii care generează această dispută și orice președinte poate cere să i se scrie un Decret și are un stilou cu care să îl semneze. Și aș revoca toți șefii de instituții, care, prin prezența lor, stimulează bătălia în interiorul sistemului de justiție", a spus Traian Băsescu. 

El a continuat susținând că neimplicarea președintelui dă „apă la moară unora ca Dragnea să mustăcească" și să spună „hai să demolăm Justiția''. „Or, justiția nu trebuie demolată, ci trebuie consolidată. (...) Îmi plac foarte mult pozițiile uniunilor profesionale ale judecătorilor (...) poziții echilibrate și care se vede că sunt în interesul justiției", a mai susținut el.

Comentarii

 • ??????

  18 septembrie 2017 12:34

  Când considerați că v-a achita "clanul Băsescu" suma de bani revendicată de "cumtăra" Isaura Anghel și din ce surse de venit ?

  raspunde comentariului
 • centrix

  18 septembrie 2017 4:48

  Atentie, e dificil de deosebit cearta violenta de discutia democratica. Mai usor cu decretele care inlatura libertatile de exprimare. Nu ca nu ar fi buna nitica ordine in discutii, sa se respecte regulile dialogului, fara intreruperi in fraza si nici pumni intre fraze.

  raspunde comentariului
 • Larisa

  18 septembrie 2017 2:34

  Hai sa spunem ca toti romanii plecati din tara in bejanie prin toata Europa pe timpul cand a fost presedinte Traian Basescu...au fost concediati de acesta...are mania darii afara...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design