VIDEO Băsescu acuză: Vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol. În benzinăriile companiei maghiare se distribuie hărți cu Ținutul Secuiesc

de Adrian Bărbulescu , 09 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:56, 09 septembrie 2017
VIDEO Băsescu acuză: Vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol. În benzinăriile companiei maghiare se distribuie hărți cu Ținutul Secuiesc

Fostul preşedinte Traian Băsescu face un apel către români să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei maghiare Mol, pentru că în aceste staţii de carburant sunt distribuite hărţi ale Ţinutului Secuiesc autonom.

Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Neptun, la Şcoala de Vară a tinerilor PMP."Aş remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit - aşa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judecătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o compaie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei., Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile Mol se distribuie hărţi cu Ţinutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toţi cei care aveţi maşini, vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol", a spus fostul şef al statului, moment în care a fost aplaudat de cei aproximativ 300 de participanţi la Şcoala de Vară a tinerilor PMP.Băsescu a continuat spunând că "nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită". "Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpăraţi benzină de la Mol pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ţinutului Secuiesc, pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar că este stat unitar?", a mai spus liderul PMP.

În discursul său, Băsescu s-a referit şi la o declaraţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor: "Eu nu am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român, că s-a născut aici. Din păcate, lider oportunişti, populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării în care te-ai născut şi al cărei cetăţean eşti".

Ungaria a anunţat oficial vineri că nu susţine aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), invocând faptul că autorităţile române ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Comentarii

 • cocoseii mei

  16 septembrie 2017 6:26

  suflet de hiena pradatoare...cand tai bruma de salarii si pensii ale poporului pentru a le praduii acolitii.

  raspunde comentariului
 • Pastaie

  11 septembrie 2017 14:51

  Ai uitat chiorule tatarule cand ai pupaai in chuur mongoloid la mongoloid trage tatar la tatar slav la slav si hun la hun mai bine te luau si pe tine in pusta la Buda si-ti dadea o tranta de-ti baga ochiu ala jucausi si parsiv securistic si corupt la loc in glob si vedeai lumea desolzit ca Saul deja intru in detalii ce nu privesc betivii nationali.

  raspunde comentariului
 • CuCu!?cuCU-cuCucuCU!

  10 septembrie 2017 18:07

  deshi vorbeshti pe inteless, io nu te pot pricepe! La MOL se vinde tot petrol rominesc, rafinat cu utilaje romineshti operate de muncitori romini - doar profitul isi i-a zborul la Buddha pest - lucru foarte bine stiut de fostul shef al avortonului statal care a redus pana si acciza, ca sa le creasca profitul din care sa faca hartzi si actiuni iredentiste. Cel inconjurat de secretzei ca codlea, care iubea secretzeii si ura jurnalishtii gazari-gaozari!

  raspunde comentariului
  • aaa

   13 septembrie 2017 14:44

   Felul in care te exprimi si scrii imi provoaca o scarba imensa. Dispari de aici analfabetule

   raspunde comentariului
  • Tra iane tra iane

   10 septembrie 2017 22:04

   Toa Ta LU mea doarme! Numai TU nu poti sa dormi de doru pasaricilor.

   raspunde comentariului
 • ghiocel trandafir poanta

  10 septembrie 2017 10:24

  nu asta e solutia cu fascistii din fruntea udmr-ului . solutia este o noua lege a alegerilor care sa cuprinda hotararea poporului la referendum 300 de parlamentari si ridicarea prgului la 10 . si atunci am scapa si de chelemen fascistul si de basescu ...... si de tariceanu 6 neveste si de multi alti nemernici .ei vor referendum pentru o problema aiurea.nu fartatilor noi vrem referendum pentru confiscarea averilor ilicite pana la rudele de gradul 4 inclusiv fostele neveste sau fosti soti. dar vor banditii?

  raspunde comentariului
 • jean

  10 septembrie 2017 8:54

  base si kghbistii din boskortostanul siberian se agita cu tinutul celor 600 de secui declarati oficial la recensamant dar care nu mai au limba materna pierduta inca din evul mediu. Cum o fi sa vorbesti limbi mongoleze si sa fii tare blond.

  raspunde comentariului
 • Aliosa

  10 septembrie 2017 8:00

  Eu zic ca e bine sa cumparam benzina de la ei si cu hartile sa ne stergem la fund. Acesti primitivi perfizi au luat-o in bot si se comporta ca niste copilasi timpiti.

  raspunde comentariului
 • Greva foamei

  10 septembrie 2017 0:45

  Benzina nu, rosii nu, kaufland nu, sampanie nu, vodca nu..

  raspunde comentariului
 • nic

  09 septembrie 2017 23:48

  Lasa basescule ca tu le-ai dat nas si drepturi cum nu are nici o alta natie in lume in alta tara, acum intra unguri-n voi ca-n terci, nu mai aveti nici o putere contra lor!!!!

  raspunde comentariului
 • Lumea a TREIA in tot si toate, pana in detaliu!, vezi poza: ******

  09 septembrie 2017 21:57

  Cine e de vina ca avortonul asta statal nu are nimic in comun cu Europa, asemeni pop degenerate care-l populeaza momentan? Unde ati mai vazut voi stat european care-si privatizeaza resursa strategica, deoarece asa i-a soptit o pasarica-organizat ion? Statele europene nu-si privatizeaza nici intreprinderile strategice! va mai aduceti aminte cum statul membru NATO avea otzelurile speciale date RUSILOR, care azi au ramas cu aluminiul si din umbra pompeaza in rompetrol, omv, mol si care-o mai fi, inclusiv gaze lichefiate la concurenta cu azerii, kazahii si georgienii.

  raspunde comentariului
  • Dinu

   11 septembrie 2017 13:06

   Iar te legi de javrele din PSD

   raspunde comentariului
  • secretzeii

   10 septembrie 2017 13:43

   in gra dina lu i on, toa te pa-sa-ri-le dorm, nu ma u na na re somn si zbo ra pe dupe pom! uni au avut insa mai multe pasarici!

   raspunde comentariului
 • ardelean

  09 septembrie 2017 21:14

  Domnul Basescu in continuare e foarte abil in formulare. Manipuleaza, dezinformeaza fara scrupule pentru a-si spori popularitatea. La benzinariile Mol intr-adevar se gaseste harta cu Tinutul Secuiesc, o regiune istorica, o entitate etnografica traditionala, veche, mai veche decat statul pe al carui teritoriu se afla in prezent. La fel ca Tara Motilor. Pana aici, fostul presedinte adevar graieste. Insa minciuna grosolana, calculata politic, intervine in momentul in care incepe sa vorbeasca de harta Tinutului Secuiesc autonom. Nicaieri pe harta nu se regaseste scris asa ceva. Sa nu va mire atmosfera antimaghiara presa, cartile de istorie, politicienii depun eforturi deosebite in acest sens.

  raspunde comentariului
  • Olteanul rebel

   09 septembrie 2017 21:25

   Aspirină,fostul președinte nu manipulează,pe unii ca și tine va supăra adevărul,nu sunteți amici,nu l-ați avut partener in viață...minciuna este "lumina" voastra și sunteți a ******** de multi.

   raspunde comentariului
 • Istvan

  09 septembrie 2017 20:48

  Ce ma intereseaza pe mine sfaturile unui dobitok care ia pupat in kur maghiari pentru niste voturi pana de curand.

  raspunde comentariului
  • Esti vulgar!

   10 septembrie 2017 0:12

   Nu ne intereseaza ce nu te intereseaza pe tine! Canta la alta masa!

   raspunde comentariului
 • Luter King

  09 septembrie 2017 18:52

  omule tu esti dobi sau ai trecut pe la forja si te-au laminata astia de la buda

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  09 septembrie 2017 17:07

  Oare cine i-a avut la guvernare pe cei din UDMR? Nu cumva Traienel cel Chel, care acum a devenit antimaghiar?

  raspunde comentariului
  • Au fost si sunt preferati de PSD

   10 septembrie 2017 0:15

   Pentru conformitate intreaba-l pe Mustatila din Teleorman, marele sef penal.

   raspunde comentariului
 • @István Loránd Tóth · Székelyudvarhely

  09 septembrie 2017 16:51

  Daca un om isi sustine tara impotriva celor care vor sa o dezmembreze, consideri ca nu are suflet?

  raspunde comentariului
  • valeanu

   09 septembrie 2017 23:54

   Inseamna ca nu ai citit bine sau esti mai greu sa intzelegi ce a spus tov. Basascu. El a spus ca se distribuie harti cu Tinutul Secuiesc. Nu se distribuie ci se poate cumpara diferite harti, printre care si cea a Tinutului Secuiesc, teritoriu istoric daca recunoastem daca nu. Stim ca statul roman face eforturi supraomenesti pt. romanizare, si are deja rezultate. In 1920 sub 2 eraau de etnie romana pe acea meleaguri, azi s-a ajuns la 20. Crestere de 1000 de ori, asa ca cei care sustin ca unguri maghiarizaza pe romani de acolo este o minciune!

   raspunde comentariului
   • "domnule" Valeanu!

    10 septembrie 2017 0:25

    raspunde comentariului
    • Catre moderator

     10 septembrie 2017 0:27

     De ce mi-ati trunchiat comentariul? Nu era ofensator, spre deosebire de comentariul postacului valeanu! Romanii nu pot sa isi expuna opiniile?

     raspunde comentariului
 • Nicu

  09 septembrie 2017 15:53

  Urmati sfaturile unui betiv?

  raspunde comentariului
 • Bill Burning

  09 septembrie 2017 15:36

  Nu demult Basescu se milogea prin secuime pentru voturi!

  raspunde comentariului
  • Nu se milogea!

   09 septembrie 2017 16:26

   Este rusinos comentariul tau! Secuimea se tot plangea si continua sa se planga de faptul ca este ignorata de conducerea tarii. Daca Basescu le-a facut una-doua vizite, acum il insultati? Urate naravuri mai aveti!

   raspunde comentariului
 • dar, cine si-a luat un PeTrrom? cineva care l-a primit de la altcineva!

  09 septembrie 2017 15:13

  sunt-sunt, vreo 125 de statii in toate judetele - doar in BUCURESTI sunt 23! prahova 3, brasov 3... CRACRAiova 4! Combustibilii fiind mai mult ca sigur produsi aici, din petrol romanesc, exploatat si rafinat de straini, iar profitul trimis in ungaria si austria.

  raspunde comentariului
  • Chistea

   09 septembrie 2017 15:16

   Inspectie fiscala popriri pe conturi despagubiri!

   raspunde comentariului
   • org

    09 septembrie 2017 15:49

    asupra cui? a secretzeilor, a organizatiei, a celor care saboteaza statul roman din toate pozitiile si toate partidele pe bani? Cum vi se para ca cei care nu au petrol, ne exploateaza petrolul pe care-l rafineaza in rafinariile construite de noi, azi ale lor, iar profitul merge in buzunarele lor si noi ne alegem cu prafu de pe toba batuta patriotic pana si de iohannis alaturi de orban-pnl?

    raspunde comentariului
 • Chistea

  09 septembrie 2017 14:48

  Deci securistul chagebistul cel chior care dadea foc la vapoare in Franta,stie cum e harta la mol danu stie cum era harta cand il pupa in chuur pe Organ si preacurvarul dezonoratul stea a romaniei raspopitul Tuchisi,si cand mijea fasolea sa -i dea hunii vot ca i vinde el pe toti ,tradatorul pui de satan,rama de butoi prea scuipatul demis care trebuie sa raspunda pt furt de bani si furt de vot ca parnaiasu fraireso.

  raspunde comentariului
  • Ardelean

   09 septembrie 2017 21:19

   Din cauza unor jeguri că tine tara este in colaps. Postac sau papagal-reproduci,pocitanie,mizeriille latrinelor sau ce-ți cer șefii-orice puteți spune despre fostul președinte,dar că nu este patriot nu. Pocitanie fără cap,rama bipedus...

   raspunde comentariului
  • Chistea

   09 septembrie 2017 15:03

   Toma de la Neptun stie pleava cea chioara probabil oamenii lui Sorosi la-au instiintat de la oamenii lui Putin pe trubadurul desertificarii mational romanest,bautorul de frunte alaturi de betiva Macovei templiera injustetii romanesti,apare in presa cum s-a copt boaba si a dat tulburelu,poate poate scapa de parnaie jaavra ordinala!Mai rar asemenea forme nedefinite de viata.

   raspunde comentariului
 • costica

  09 septembrie 2017 14:45

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Bijou

  09 septembrie 2017 14:35

  Eu ascult sfatul lui Basescu. La ***** cu benzinariile lor.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design