12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTragedie în Vaslui. Un angajat al firmei de salubritate a murit STRIVIT...

Tragedie în Vaslui. Un angajat al firmei de salubritate a murit STRIVIT de maşina de gunoi

Un bărbat de 32 de ani, angajat la societatea de salubritate din municipiul Vaslui, a murit, joi seara, după ce a fost strivit în bena unei maşini de transport gunoi, informează Mediafax.

Accidentul de muncă mortal a avut loc în curtea fostei societăţi de termoficare din Vaslui, acolo unde Goscom SA, unitate a Consiliul Local, are un punct de lucru pentru sortarea deşeurilor menajere preluate de la populaţie, potrivit primelor cercetări făcute de poliţişti.

Astfel, un angajat al societăţii de salubritate se afla în spatele maşinii de transport gunoi când a fost prins între capacul de la benă şi bena autospecialei, fără a reuşi să se salveze.

Bărbatul de 32 de ani a fost observat prea târziu de şoferul maşinii, care a oprit imediat şi l-a dat jos pe colegul său, solicitând intervenţia unei ambulanţe la numărul de urgenţă 112.

“Echipajul medical al SMURD care s-a deplasat la caz a efectuat manevrele de resuscitare, însă fără niciun rezultat, fiind declarat decesul. Salariatul suferise leziuni grave la nivelul pieptului, după ce a fost prins între capacul benei şi benă”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui a declanşat propria anchetă în acest caz, având în vedere că a fost un accident de muncă.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă