8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTRAGEDIE: Un elev a murit la Oradea în urma crosului organizat miercuri...

TRAGEDIE: Un elev a murit la Oradea în urma crosului organizat miercuri cu ocazia Zilei Naţionale

Un tânăr în vârstă de doar 16 ani, din localitatea Budoi, judeţul Bihor, a murit în urma unui stop cardio-respirator, imediat ce a terminat de alergat la crosul organizat miercuri în Parcul I.C Brătianu din Oradea, informează RTV.net.

La cros au participat 200 de elevi din judeţ şi a fost organizat pentru a sărbători Ziua Unirii.

Ramona Bacter, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, a declarat că tânărului Gabriel Horvat i s-a făcut rău brusc. “I s-a acordat imediat primul ajutor, o ambulanţă fiind prezentă, ca în fiecare an, la crosul organizat pentru a marca Ziua Naţională”, a mai adăugat Ramona Bacter. Însă, din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat.

“Pacientul a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe pediatrie de la Spitalul Municipal din Oradea, în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea, însă fără rezultat”, a declarat Hadrian Borcea, şeful UPU-S.M.U.R.D Bihor. Medicul nu a ştiut dacă băiatul avea probleme de sănătate care i-ar fi putut provoca moartea.

Crosul a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş, a declarat că elevul de la Şcoala Generală din Budoi a concurat la grupa de vârstă 16-17 ani. “I s-a făcut rău la 10 minute după terminarea cursei de 1.200 de metri”, a mai adăugat acesta.

Buhaş a evidenţiat faptul că participanţilor li s-a solicitat o adeverinţă medicală, din care să reiese că sunt apţi, iar elevul a avut o asemenea adeverinţă.

Profesoara de limbă engleză a tânărului, Maria Coritar, a declarat că era un copil liniştit şi că nu părea să aibă probleme de sănătate.

În urma declaraţiilor unor surse neoficiale, s-a vehiculat că băiatul ar fi avut astm.

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă