14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTragedia de la Brănești. Mecanicul trenului susține că femeia și-a târât copiii...

Tragedia de la Brănești. Mecanicul trenului susține că femeia și-a târât copiii pe linia de cale ferată

Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar în urma căruia o mamă și cele trei fiice și-au pierdut viața, în apropierea localității ilfovene Brănești, a declarat că femeia și-ar fi târât copiii pe linia de cale ferată.

„Era cu copilașii în față și s-a aruncat în fața trenului. Am claxonat. A ieșit din pădure și s-au aruncat cu toții în fața trenului. Pe unul îl avea în brațe, pe ceilalți i-a târât”, a spus mecanicul la Antena 3.


Mecanicul trenului IR1983 implicat în incidentul feroviar în care au murit patru persoane și-a continuat drumul până la destinaţie, în Constanţa, fiind însoţit în cabină de şeful de tren, a transmis purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranţă a Circulaţiei a discutat cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, în Constanţa”, a precizat Predescu.

Mecanicul urmează să fie consiliat, conform procedurii existente, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

„Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de poliţişti, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

O femeie și trei copii au fost spulberați de un tren care mergea spre litoral, în apropiere de halta Brănești. Asupra femeii, care ar fi fost însărcinată, s-ar fi găsit un bilet de adio. Trenurile înspre și dinspre mare au fost blocate timp de trei ore. 



 

 

 
Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă