5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu susține că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Drept răspuns,...

Tăriceanu susține că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Drept răspuns, Kovesi sesizează CSM

UPDATE 18,30: Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii să facă verificări cu privire la afirmațiile pe care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a făcut la Parlament și pe care le consideră ca fiind "de o gravitate extremă" la adresa DNA, informează un comunicat trasmis miercuri de către DNA.

"Deși CSM, așa cum rezultă din comunicatul de presă din 7 februarie 2017, a invitat reprezentanții autorităților statului, instituțiile de presă și societatea civilă, la o abordare echilibrată și rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de asumare a poziției democratice și a echilibrului între puteri, în concordanță cu principiile separării puterilor în stat, al cooperării ferme și loiale între instituții, al independenței justiției și cu efectiva respectare a limitelor dreptului la liberă exprimare, președintele Senatului continuă același tip de mesaj public și face afirmații de o gravitate extremă la adresa Direcției Naționale Anticorupție, parte a sistemului judiciar din România. (…) Gravitatea atacurilor domnului Călin Popescu Tăriceanu sporește zi de zi și, în ciuda faptului că, prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii, s-a statuat cu privire la alte afirmații grave făcute de președintele Senatului, aceste atacuri în mass media continuă", susține comunicatul DNA.


Direcția Națională Anticorupție (DNA) a devenit un jalnic instrument politic, iar chestiunea cu adevărat gravă este pierderea încrederii românilor într-o instituție fundamentală, așa cum este Justiția, a declarat, miercuri, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

"Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituție fundamentală care este justiția. DNA face extrem de mult rău și justiției și percepției pe care o au românii și face rău foarte mult și asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate", a afirmat Tăriceanu, la Parlament.

Președintele Senatului a răspuns astfel după ce a fost invitat să comenteze decizia Direcției Naționale Anticorupție de marți de a pune sechestru pe averea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă