T. Băsescu, despre legea defăimării: "pumn" în gură pentru apărarea celor protejaţi

de Carla Popa , 09 februarie 2016 - stire actualizata la ora 22:20, 09 februarie 2016
T. Băsescu, despre legea defăimării: "pumn" în gură pentru apărarea celor protejaţi

România, din momentul promulgării "legii defăimării", va fi pusă în linie cu China, cu Federaţia Rusă şi Turcia, a susţinut preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, marţi, la postul B1TV, adăugând că proiectul de act normativ trebuie întors în Parlament de şeful statului, transmite Agerpres

"Categoric trebuie trimisă la Curtea Constituţională. Întâi întoarsă în Parlament cu observaţiile preşedintelui. Eu aş întoarce o asemenea lege cu o singură recomandare: uitaţi-o. Pentru că România din momentul promulgării acestei legi va semăna foarte bine cu China, cu Federaţia Rusă, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democraţia. Şi asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineaţă până seara. (...) Întotdeauna am avut credinţa că mai devreme sau mai târziu, eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori, asta este forţa unei naţiuni, când defăimătorii nu mai au succes", a spus fostul şef al statului, întrebat ce ar face dacă ar mai fi preşedintele României şi ar avea spre promulgare "legea defăimării", proiect de act normativ aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor. 

El a adăugat că, prin "Legea defăimării" românii sunt ''privaţi'' de dreptul de a se maturiza. "Să nu mai pice în capcanele gratuite ale defăimării (n.r. românii). Să facă deosebirea între defăimare şi anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge şi apropiat de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Deci, această lege ne pune în linie cu China, cu Federaţia Rusă a lui Putin şi cu Turcia lui Erdogan", a mai spus Băsescu. 

Totodată, întrebat care este "ţinta" proiectului de act normativ, preşedintele MP a replicat: "Ţinta, să ştiţi, nu e apărarea onoarei lui Băsescu (...) Nici apărarea de defăimări a unui politician sau altuia. Este 'pumn' în gură pentru apărarea celor protejaţi. (...) Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice". 

Membrii Comisiilor juridică şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor au dat marţi, în şedinţă comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, adoptând şi un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale - între 2.000 lei şi 100.000 de lei. 

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL. 

Comentarii

  • DA ESTE UN PUMN IN GURA --- PSD-ul INCEARCA PRIN CANALIZAREA PRESEI SA TRANSFORME ROMANIA IN DICTATURA .

    09 februarie 2016 22:57

    Defaimare -- ce sa mai defaimezi ? Sa terminam cu psd-istii si coruptii -- asta este ce trebuie facut cu toata forta .

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design