11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSute de romi s-au înghesuit să primească gratuit mici, suc şi apă

Sute de romi s-au înghesuit să primească gratuit mici, suc şi apă

Sute de romi s-au înghesuit, joi seară, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti pentru a primi gratuit mici, suc şi apă, relatează Mediafax.

Romii au fost chemaţi la Casa Sindicatelor din Piteşti pentru a-şi prezenta problemele, iar după această întâlnire oamenii s-au adunat în Piaţa Vasile Milea, unde au dansat, au cântat şi au primit câte trei mici şi un suc sau o apă, pe baza unui tichet primit de la liderul comunităţii de romi Dan Stănescu, la un moment dat creându-se îmbulzeală, fără a se înregistra însă incidente.

“Scopul adunării a fost cel de a fi identificate şi soluţionate principalele probleme cu care se confruntă comunitatea ţiganilor din Argeş. Sunt declaraţi, în Argeş, aproximativ 30.000 de romi, dar numărul lor este, în realitate, mult mai mare, pentru că mulţi nu au buletine. Este prima întâlnire de acest gen şi vrem să le oferim oamenilor locuri de muncă, pentru că dacă nu munceşti nu te poţi numi om. Iar noi suntem oameni care vrem să muncim”, a declarat Dan Stănescu.

La întâlnire a participat şi deputatul Mădălin Voicu, care a apreciat manifestarea, spunând că “educaţia şi sănătatea reprezintă cele mai acute probleme ale romilor”, probleme care trebuie rezolvate.

“Este o acţiune foarte importantă care m-a făcut să-mi las treburile şi să particip la întâlnire. O fac pentru ca pe viitor romii să fie auziţi şi respectaţi, cei care merită, pentru că sunt şi dintre cei care nu merită. Educaţia şi sănătatea reprezintă cele mai acute probleme ale romilor şi trebuie să fie dezbătute şi luate în seamă pentru a ajunge la un echilibru. Trebuie să rezolvăm aceste probleme”, a declarat Mădălin Voicu.

Manifestarea s-a încheiat cu spectacole oferite de ansambluri de muzică şi dans specifice culturii romilor.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă