11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSulina: Circulația navelor,suspendată pânăla ora 15.30

Sulina: Circulația navelor,suspendată pânăla ora 15.30

Navele maritime nu pot circula, vineri, până la ora 15.30,la bara Sulina, pentru că autoritățile încearcă să scoată cargoul ”Fortuna S” din zona unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, relatează Agerpres

“Navele cu lungimea de până la 120 de metri pot circula pe canalul Sulina, dar au obligaţia de a ancora la mila 6 a Dunării, în intervalul orar 8.00-15.30, cu posibilitatea de prelungire a acestuia până la ora 18.00, în funcţie de modul de derulare a lucrărilor la epava cargoului ‘Fortuna S.'”, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul general adjunct al Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDF) Galaţi, Dorian Dumitru. 

Lucrările de îndepărtare a cargoului eşuat în apropiere de bara Sulina au început pe data de 5 ianuarie 2016, iar potrivit avizului emis de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ele se vor încheia în luna iunie a acestui an. 

“Prova navei ruptă în timpul furtunii de pe Marea Neagră, în greutate de 80 de tone, a fost îndepărtată şi depozitată pe o platformă a Administraţiei Zonei Libere. Astăzi (vineri, n.red.), cu o macara de 100 de tone se lucrează la Marea Neagră pentru recuperarea altor părţi din cargou desprinse, de asemenea, în timpul furtunii”, a mai spus directorul general adjunct al AFDJ Galaţi. 

Conducerea instituţiei a menţionat că avizul emis vineri către navigatori va fi prelungit în funcţie de modul în care firma care execută lucrările îşi va putea desfăşura activitatea. 

“Sunt condiţii dificile pentru lucrările din Marea Neagră şi este posibil ca un nou aviz de acest gen să fie emis în zilele următoare”, a menţionat directorul general adjunct Dumitru. 

Cargoul ‘Fortuna S.’, cu o capacitate de 3.450 de tone, a eşuat pe data de 7 octombrie 2014, din cauza unei furtuni puternice pe Marea Neagră. Vasul avea la bord 2.650 de tone de sare şi se îndrepta spre Galaţi. După eşuarea cargoului, membrii echipajului au părăsit nava cu sprijinul unui elicopter al Ministerului Apărării Naţionale. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă