SUA: Sistemul antirachetă de la Deveselu este pregătit să funcționeze

de Mihai Diac , 21 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 14:39, 21 ianuarie 2016
SUA: Sistemul antirachetă de la Deveselu este pregătit să funcționeze

Facilitatea antirachetă Aegis Ashore de la baza militară Deveselu din România este pregătită să funcţioneze, a declarat amiralul Mark Ferguson, comandantul Forţelor Navale ale SUA în Europa, informează Agerpres, citând Defence News.

"Totul funcţionează. Va funcţiona de minune. Echipele sunt la faţa locului, iar în prezent ne pregătim. Lucrăm la integrarea în arhitectura NATO, iar în curând vom începe instalarea în Polonia", a afirmat amiralul Mark Ferguson, la simpozionul anual al Surface Navy Association, care a avut loc săptămâna trecută.

Ferguson a precizat că forţele din Europa reduc nivelul de emisii radio, închizând unele radare şi diminuând comunicaţiile pentru a preveni bruiajul şi pentru a-şi ascunde mai bine poziţionarea şi profilul. Practica era una obişnuită în timpul Războiului Rece, iar acum revine în contextul în care SUA se confruntă cu agresivitatea forţelor militare ale Rusiei, mai notează Defence News. 

"Trebuie să ne gândim cum vom putea obţine informaţii pe o navă dacă nu există satelit, dacă GPS-ul nu funcţionează. Aşa că organizăm exerciţii în care scoatem din funcţiune aceste sisteme. Trebuie să putem să executăm misiunea (de apărare împotriva rachetelor balistice) şi să luptăm chiar şi în cazul unor atacuri cibernetice", a mai spus oficialul militar american. 

La 18 decembrie 2016 a avut loc ceremonia de declarare a capabilităţii tehnice a instalațiilor Aegis Ashore de la Deveselu.

Comentarii

 • ady

  21 ianuarie 2016 17:57

  Lucreaza de acasa! Esti o persoana care vrea sa castige bani online? Nu ai loc de munca? Ai datorii si nu mai stii cum sa scapi de ele? Sau vrei doar niste bani in plus, pe care sa-i castigi in timpul tau liber? Aici este ceea ce cauti! Simplu, rapid, clar si eficient! Totul e pregatit pentru tine! Trebuie doar sa ne cauti la adresa de email addumiyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Man Ioana Alexandra

  21 ianuarie 2016 15:25

  Multi oameni încearcă să mulumească pe toată lumea i constată că au ajuns să trăiască viaa altora. Fii autentic i urmează visele tale, nu ale altora! O oferta greu de refuzat Te invit sa castigi bani. Hotaresti singur,da sau nu. Citind ce-ti voi trimite, chiar daca nu vei continua, tot vei invata ceva, ceva ce-ti va fi de folos in viitor. Putin curaj si vei vedea cata dreptate am avut..Incepe chiar acum prin trimiterea textului INFO la adresa de email manioanaalexandra yahoo.com . Acum e momentul sa incepeti ,deoarece curand vom trece in etapa 2 , veti vedea ca este o oferta de nerefuzat . Proiect unic in Romania care are ca scop imbogatirea romanilor PERSEVERENTI SI DORITORI . Castigurile substantiale vor veni din etapa 2 .

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design