18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialStagiul militar va fi OBLIGATORIU pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20...

Stagiul militar va fi OBLIGATORIU pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 ani, în caz de RĂZBOI

Statul român se pregăteşte de război. În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război, informează B1TV.

Legea spune că, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război. 
 

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul:

– la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Noul model al certificatului precizează că tinerii vor trebui să-și facă analize, pentru a se verifica dacă au heptatita B sau C. Mișcarea autorităților române vine în contextul situației tensionate din Ucraina.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial a fost semnat de către 4 miniştri, cei ai Apărării Naționale, Justiției, Afacerilor Interne, Sănătății, dar şi de directorii Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Protecție și Pază, al Serviciului de Informații Externe şi al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă