4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalul Marie Curie: Bebelușii din Fetești s-au îmbolnăvit din cauza cărnii consumate

Spitalul Marie Curie: Bebelușii din Fetești s-au îmbolnăvit din cauza cărnii consumate

Bebelușii din Fetești,o fetiță de șase luni și un băiat de șapte luni, diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, s-au îmbolnăvit din cauza cărnii consumate, a anunțat dr. Mihaela Bălgrădean de la Spitalul "Marie Curie", citată de Agerpres. 

Medicul a susţinut că bacteria se găseşte, în principal, în alimente iar în cazul celor doi copii – o fetiţă de 6 luni şi un băieţel de 7 luni -, carnea a fost cea care a dus la îmbolnăvire. 

''Este vorba de un băieţel şi o fetiţă, fiecare a consumat într-un fel carne – primul supă cu picioruşe de pui fierte, al doilea sarmale. (…) Lucrurile sunt clare: carnea este de vină. Dacă nu ne gândim că boala se leagă de felul în care le dăm să mănânce copiilor, cum le dăm să mănânce – aici sunt începuturile bolii. (…) Nici nu mai contează de unde provenea carnea. E foarte grav că un copil de 7 luni primeşte carne. Nu trebuia să o primească sub nicio formă. (…) Cel care a primit supă, copilul de 6 luni, evoluează bine, nu are nevoie de dializă. A făcut perfuzii, i-a administrat medicaţie. (…). Al doilea este grav şi a început procedura de dializă de ieri (n.r. – sâmbătă). Este stabilizat hemodinamic, se află pe secţia de nefrologie şi va primi toate terapiile necesare'', a explicat medicul. 

În privinţa sechelelor cu care ar putea rămâne copiii, ea a arătat că aceştia vor fi monitorizaţi şi a reafirmat importanţa alimentaţiei şi a modului în care este preparată hrana. 

''O să-i urmărim pe parcurs, dar trebuie să insistăm asupra începuturilor bolii, contează ce primesc ca alimentaţie, cum este spălată carnea, cu ce apă se spală fructele şi legumele, ce fel de lapte consumă – pasteurizat sau nu. Toate contează, până la urmă, şi provenienţa lor. Este vorba de educaţie sanitară'', a subliniat dr Bălgrădean, adăugând că poate o anchetă ar trebui făcută ''în familie''. 

În ceea ce priveşte starea de sănătate a băieţelului din Mioveni, medicul a spus că în cursul săptămânii care urmează va fi supus unui examen de rezonanţă magnetică. 

''Băieţelul din Mioveni e foarte bine, are o stare bună şi în cursul săptămânii va fi supus unui examen de rezonanţă magnetică'', a afirmat medicul. 

Doi copii din Feteşti, diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU), au fost internaţi vineri seară în Secţia de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. 

"Este vorba despre un copil de şase luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului 'Alfred Rusescu' şi care are o formă incompletă de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă şi este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală. Celălalt copil este în vârstă de şapte luni, cu o formă severă de SHU şi va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală", a precizat Direcţia de presă, afaceri europene şi relaţii internaţionale a MS. 

Avalanşa de îmbolnăviri cu E.coli la bebeluşi a debutat în 29 ianuarie şi până în seara de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul "Marie Curie" 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajuns la "Marie Curie" după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Cu toate controalele efectuate, nici până astăzi nu se cunoaşte ce anume din alimentaţie i-a îmbolnăvit pe copiii de la Argeş.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă