10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, vizat de percheziții, într-un dosar de delapidare...

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, vizat de percheziții, într-un dosar de delapidare şi abuz în serviciu

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, vizat de percheziții, într-un dosar de delapidare şi abuz în serviciu. Este vorba de un total de șapte percheziții, dosarul vizând achiziția și consumul de medicamente şi materiale sanitare la secția ATI, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 de lei, scrie Mediafax.

 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Argeș, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice fac șase percheziţii la locuiţele unor persoane și o percheziție informatică, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals.

"În cauză, investigaţiile vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare, din perioada 2009 – 2014, efectuate la o secţie a unei unităţi spitaliceşti situată pe raza judeţului Argeş. Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeș.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat că percheziţiile au loc la Spitalul Județean de Urgență din Pitești şi la locuinţele mai multor persoane, iar percheziţia informatică vizează sistemul informatic al unităţii sanitare.

Ancheta în acest caz vizează achizițiile și consumul de medicamente și consumabile la secția de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Pitești, cel mai mare spital public din judeţul Argeș, au precizat sursele citate.

La ora transmiterii acestei știri, perchezițiile, la care participă peste 50 de poliţiști, sunt în desfășurare.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă