21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSindicaliștii Romatsa au anunțat că vor suspenda greva în perioada minivacanţei 1-5...

Sindicaliștii Romatsa au anunțat că vor suspenda greva în perioada minivacanţei 1-5 iunie

Sindicaliștii Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) au declarat, miercuri, într-un briefing de presă, că nu vor face grevă generală în perioada minivacanţei 1-5 iunie, însă la alte 2-3 zile după această vacanţă ar putea anunţa o nouă acţiune de protest cu întreruperea lucrului, potrivit Mediafax.

„Îi informăm pe toţi pasagerii, le garantăm că în minivacanţa 1-5 iunie nu vom avea grevă generală şi încă alte două-trei zile 100% nu se pune problema unei greve generale. În cazul în care vor apărea disfuncţionalităţi, după acele câteva zile de la vacanţă, am putea declanşa greva”, a declarat Gabriel Tudorache, preşedintele ATSR.

Liderul sindical a explicat că în aceste zile a fost finalizat bugetul ROMATSA pe 2018 şi a fost trimis către Autoritatea Aeronautică Civilă, astfel încât autorităţile europene în domeniu să fie informate în timp util şi să fie evitat „falimentul” ROMATSA. „Dacă nu am fi reuşit transmiterea acestor documente, ROMATSA ar fi intrat în faliment, pentru că nu ar fi în măsură să dovedească faptul că este capabilă tehnic şi financiar să asigure siguranţa în transporturile aeriene”, a spus Gabriel Tudorache.

Reclamând „atacurile şi informaţiile false care circulă pe internet, împreună cu imagini ale caselor angajaţilor ROMATSA”, sindicaliştii ATSR cer organelor statului să le asigure „protecţie, inclusiv protecţia corporală” a controlorilor de trafic aerian.

Greva de la ROMATSA, declanşată în dimineaţa zilei de marţi, 30 mai, a fost suspendă temporar, cu precizarea că dacă negocierile eşuează va putea fi reluată oricând fără parcurgerea etapelor intermediare. „Având în vedere impactul negativ creat pasagerilor în urma acţiunilor de protest, părţile – ROMATSA şi ATSR – au convenit următoarele: conflictul se suspendă temporar începând cu ora 12.10, cu continuarea negocierilor; dacă negocierile vor eşua, greva va putea fi reluată fără a se mai parcurge etapele intermediare aferente conflictului de muncă”, a declarat, după suspendarea grevei, Gabriel Tudorache.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă