10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Senatoarea Doina Tudor, cercetată sub control judiciar, în dosarul de complicitate...

UPDATE: Senatoarea Doina Tudor, cercetată sub control judiciar, în dosarul de complicitate la luare de mită

UPDATE 14.55: Magistrații ÎCCJ au decis, vineri, cercetarea senatoarei Doina Tudor sub control judiciar, în dosarul de complicitate la luare de mită.

————–

Senatoarea Doina Tudor este prezentată, vineri, în fața magistraților de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), cu propunerea de arestare preventivă, în dosarul de complicitate la luare de mită, informează Agerpres.

Senatoarea a fost reținută, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

“Luând cunoştinţă de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii (…) de încuviinţare a reţinerii şi a arestării preventive, procurorii (…) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 25 februarie 2016, a inculpatei Tudor Doina Anca, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. (…) La data de 26 februarie 2016, inculpata Tudor Doina Anca urmează a fi prezentată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DNA. 

Citește și: Senatoarea Doina Tudor a fost reținută de procurorii DNA

Doina Tudor a fost reţinută în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. Tot în arest la domiciliu se află şi Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

DNA susţine că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control. 

“În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii”, au reţinut procurorii. 

Potrivit DNA, în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunţător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri. 

Citește și: Senatorii au decis: Oprea poate fi URMĂRIT PENAL. Și Doina Tudor poate fi reținută și arestată

“De precizat este faptul că iniţial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro”, au mai constatat anchetatorii. 

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă