20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialȘeful Poliției de Frontieră Giurgiu este urmărit penal pentru șantaj și cumpărare...

Șeful Poliției de Frontieră Giurgiu este urmărit penal pentru șantaj și cumpărare de influență

Șeful Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, Ionuț Ifrim, este urmărit penal, sub control judiciar, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de șantaj și de cumpărare de influență, a anunțat, marți, un comunicat al DNA.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, a lui Ionuț Ifrim, șef al Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și cumpărare de influență", precizează comunicatul DNA.

Ordonanța DNA afirmă că, în data de 28 aprilie 2017, în condițiile în care legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuț Ifrim ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

"Ionuț Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu", menționează procurorii.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii mai, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, Ifrim ar fi restituit suma respectivă în două tranșe.

Totodată, indică DNA, în noaptea de 20/21 mai, Ionuț Ifrim i-ar fi promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate de persoane din anturajul său.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă