12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful CASMB a cerut să nu se acorde prioritate la coadă pentru...

Șeful CASMB a cerut să nu se acorde prioritate la coadă pentru asigurații imobilizați pe tărgi

Șeful CASMB, Ovidiu Munteanu, i-a cerut funcționarei care identifica pacienţii din ambulanţe să nu se acorde prioritate la coadă pentru asiguraţii imobilizaţi pe tărgi sau în scaun şi i-a interzis agentului de pază să mai primească pacienţi pe targă, se arată în referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă, în dosarul decontărilor ficitve de servicii medicale la domiciliu, potrivit Mediafax.

Potrivit procurorilor, pe 6 iunie 2017, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (C.A.S.M.B.), Lucian Vasile Bara şi managerul Direcţiei Relaţii Contractuale, Ovidiu Munteanu, s-au arătat indignaţi de faptul că unii dintre asiguraţi au venit să depună personal dosarul la sediul C.A.S.M.B. şi au hotărât că nu le vor acorda prioritate în raport cu avocaţii care depuneau sute de dosare.

Ulterior, şeful C.A.S.M.B. a respins cererile asiguraţilor care au venit aduşi de ambulanţe, "deşi văzuse că erau în stare gravă şi cunoştea şi că avocaţii au depus dosare în numele unor pacienţi fictivi".

De altfel, Lucian Vasile Bara şi-a manifestat supărarea la telefon că un asigurat adus cu ambulanţa a intrat totuşi.

„Ce dracu a scos c… aia iar… din ambulanţă, de acolo?”, „Păi, da, dar nu trebuia să intre înăuntru, frate!”, spune preşedintele C.A.S.M.B., iar Ovidiu Munteanu încearcă să îl calmeze: „Tontu ’ ăla de la poartă i-a lăsat şi m-am trezit cu ei la recepţie, ce vrei… las că sunt jos acuma, le ia buletinele şi pleacă…”, „Agentul de la uşă are interzis să mai primească tărgi”.

Procurorii DNA arată că, în aceeaşi zi, managerul Direcţiei Relaţii Contractuale, Ovidiu Munteanu, a dat dispoziţie telefonică pentru funcţionara care identifica pacienţii din ambulanţe să nu se acorde prioritate la coadă pentru asiguraţii imobilizaţi pe tărgi sau în scaune.

"În timp ce persoanele bolnave se aflau la coadă, în spatele avocaţilor, la ora 09:06:06 (…) şi, respectiv, la 09:08:29 (…), inculpata COSTICĂ Maria discuta la telefon pentru întocmirea unor dosare către persoane care nu solicitaseră şi nici nu aveau cunoştinţă în acel moment că urmează să primească îngrijiri medicale la domiciliu", arată procurorii.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă