15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. ICCJ: Șeful CJ Prahova și fiul său, deputatul Vlad Cosma, rămân...

UPDATE. ICCJ: Șeful CJ Prahova și fiul său, deputatul Vlad Cosma, rămân sub control judiciar

UPDATE: Șeful CJ Prahova, Mircea Cosma, și fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, vor rămâne sub control judiciar, conform Mediafax.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins astfel cererile formulate de Mircea şi Vlad Cosma, de eliminare a unor condiţii ale procurorilor, cel dintâi dorind să îşi exercite în continuare funcţia, iar fiul său arătând că riscă să îl întâlnească accidental pe Sebastian Ghiţă la Parlament.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi de deputatul PSD tot la instanţa supremă.

Deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul Vlad Cosma și preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, au contestat la instanţa supremă controlul judiciar impus de procurorii DNA, în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Cererile lui Vlad şi Mircea Cosma sunt analizate deja de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Plângerea împotriva controlului judiciar depusă de Sebastian Ghiţă urmează să fie analizată de judecătorii de la instanţa supremă în data de 24 februarie.

Deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman şi omul de afaceri Liviu Munteanu se află sub control judiciar în dosarul fraudării de fonduri europene în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, este arestat preventiv alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

Herţanu şi Ciorbă au contestat măsura arestului preventiv, magistraţii ICCJ urmând să dezbată cererile lor în 27 februarie. În acelaşi dosar, joi seară a fost reţinut omul de afaceri Ilie Drăgan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firmă despre care procurorii susţin că a obţinut şi decontat fraudulos fonduri europene în proiectul de la Comarnic.

El va fi prezentat vineri cu propunere de arestare preventivă judecătorilor de la ICCJ.

 Deputatul de Prahova Sebastian Ghiţă şi fiul lui Mircea Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt acuzaţi că ar fi intervenit pentru numirea în funcţii a unor persoane, obţinerea de informaţii confidenţiale la nivelul unor funcţionari ai S.C. Hidro Prahova SA şi ar fi exercitat intervenţii asupra directorului general al unei firme, pentru ca, prin prisma atribuţiilor de serviciu pe care aceştia le aveau, să determine atribuirea nelegală a contractului de la Comarnic către asocierea S.C. Grossmann Engineering Group SRL – S.C. Euroconstruct Trading 98 SRL.

De asemenea, cei doi deputaţi sunt acuzaţi că au făcut intervenţii şi pe parcursul derulării contractului, pentru prelungirea termenelor de execuţie şi efectuarea ilegală a plăţilor. Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, în valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, însă lucrările, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfârşitul anului trecut.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă