21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Sebastian Ghiță susține într-o nouă înregistrare TV că Ponta a fost...

VIDEO. Sebastian Ghiță susține într-o nouă înregistrare TV că Ponta a fost şantajat ca s-o numească pe Kovesi la DNA

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, căutat fără succes de Poliția Română sub acuzația de șantaj, a apărut din nou la televizor, joi seară, unde a susținut că Victor Ponta ar fi fost obligat prin șantaj s-o numească pe Laura Kovesi, în anul 2014, în fruntea DNA.

“Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge”, a susținut Sebastian Ghiță în înregistrarea difuzată joi seară la România TV.


Citește și: Sebastian Ghiță a apărut din nou la televizor și susține că Traian Băsescu ar cunoaște nedreptăți din Justiție: Să vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii

“Nu doar eu cunosc aceste lucruri, ascultați-l, vă rog, pe fostul președinte Traian Băsescu ce povestește despre întâmplările din biroul său pe care le-a înregistrat, întâmplări desfășurate în prezența lui Florian Coldea, a Codruței Kovesi, a Cameliei Bogdan. Dacă asta vi se pare justiție, atunci nu mai am ce spune”, declară Ghiță în înregistrare.


Fostul deputat a reluat, joi, și afirmații prezentate în înregistrările difuzate anterior.

“V-am menţionat de la bun început despre întâlnirile cu Laura Codruţa Kovesi la vilele SRI – K2, K4 şi T14, la care au mai participat în anumite momente domnul Florian Coldea şi şefii staţiei CIA din Bucureşti. Bănuiesc că v-aţi întrebat cum am ajuns eu la aceste întâlniri. persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii. În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanţe făcute împreună”, susține Sebastian Ghiță.


Citește și: Poliția Română l-a pus primul pe Sebastian Ghiță pe lista de urmăriți

Sebastian Ghiță a fost pus, joi, de Poliția Română pe primul loc pe lista persoanelor urmărite. Potrivit site-ului Poliției Române, Ghiță Sebastian Aurelian, născut în anul 1978, cu domiciliul în Ploiești, este urmărit în primul rând pentru o faptă de șantaj, dar și pentru alte infracțiuni.


Fostul deputat Ghiță relatează și cum a cunoscut-o pe Laura Kovesi, procurorul șef al DNA.

“Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietensc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun”, a susținut Sebastian Ghiță în înregistrarea difuzată joi seară la România TV.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă