20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSe montează parapeţi pe DN1

Se montează parapeţi pe DN1

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat că luni a început montarea parapeţilor de protecţie pe DN1, deşi “în unele locuri mai există opoziţia unor autorităţi locale”, scrie Agerpres

“S-a început în zonele considerate a fi, după studiul făcut împreună cu poliţia rutieră, punctele negre, tronsoanele unde au fost semnalate cele mai multe accidente (montarea parapeţilor -n.r.). Am început, firesc, pe porţiunea Bucureşti – Braşov. Acolo este cazul cel mai cunoscut pentru că acolo sunt cele mai mari accidente, iar statistica a înregistrat, în ultimii cinci ani, peste 500 de incidente, cu 80 şi ceva de morţi. Lucrările vor continua până la limita a 150 de km de parapet, care au fost contractaţi pentru anul acesta”, a declarat Costescu pentru AGERPRES. 

El apreciază operaţiunea de instalare a parapeţilor drept o măsură benefică: “Sunt sigur că statisticile pe anii următori vor dovedi că această măsură va fi una benefică. Trebuia luată de mult. Nu cotează acum de ce nu a fost făcută. Am început şi mergem cu toată viteza înainte”. 

Dan Costescu a mai precizat că instalarea parapeţilor nu se va face doar pe DN1, ci şi “în alte puncte negre identificate a pune în pericol viaţa oamenilor” chiar “cu toată opoziţia manifestată de unele autorităţi locale”. 

Ministrul a dezvăluit că “sunt şi cazuri în care a numite administraţii nu vor, ba mai mult afirmă că vor să scoată parapeţii pentru că nu ar arăta bine localităţile lor”. 

“Nu vom renunţa însă, se va negocia pentru că este vorba de siguranţa oamenilor. Se va negocia foarte dur. Politica contează mai puţin în asemenea cazuri, importantă este viaţa pe şosele”, a punctat ministrul Transporturilor. 

Dan Costescu a participat luni, la Bacău, la inaugurarea lucrărilor de construcţie a Centurii ocolitoare rutiere a municipiului.

Foto: prahova-news.ro

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă