10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialScene absurde la Institutul de Medicină Legală: Carmen Palade a șterpelit trupul...

Scene absurde la Institutul de Medicină Legală: Carmen Palade a șterpelit trupul lui Dan Adamescu de la IML

Recuperarea trupului lui Dan Adamescu, decedat acum trei zile, a transformat Institutul de Medicină Legală în scenă de teatru absurd. În timp ce unii reprezentanți ai IML îi duceau cu vorba pe Cătălin Dancu, avocatul familiei Adamescu, și pe sora lui Dan Adamescu, conducerea Institutului a preferat pe altcineva.

Adică a dat trupul omului de afaceri lui Carmen Palade, fosta soție, care a cerut și a obținut divorțul în 2016, în ciuda faptului că fiul lui Dan Adamescu, Alexander, își exprimase intenția clară și fermă să preia trupul tatălui său.

IML negocia cu familia, dar dădea trupul pe șest

Joi, Cătălin Dancu, reprezentantul familiei Adamescu, dar și sora lui Dan Adamescu s-au prezentat la Institutul de Medicină Legală pentru a revendica trupul lui Dan Adamescu. Pentru RL, Dancu a explicat ce procedură a urmat: “I-am prezentat legistului-șef Abdo Salem documente conform cărora îl reprezint pe Alexander Adamescu, fiul decedatului, am pus la dispoziție și documente conform cărora Carmen Palade nu mai este soția lui Dan Adamescu, de care a divorțat anul trecut și am cerut să ne fie dat trupul. Mi s-a spus să aștept întrucât conducerea IML s-a întrunit și discută cazul, întrucât și fosta soție, Carmen Palade, a solicitat să primească trupul.”.

Avocatului Dancu i s-a spus că ora până la care se va tranșa chestiunea era 15.00. Între timp, însă, conducerea IML a luat o decizie fără să informeze și familia Adamescu. “Pe la ora 14.15, medicul legist Ștefan Dumitriu i-a înmânat lui Carmen Palade certificatul de deces, dar și trupul lui Dan Adamescu, fără să ne anunțe nimeni că, practic, nu mai aveam ce să așteptăm.”, a adăugat Dancu.

Blatul, decis și organizat de șeful IML

Contactat de către RL, legistul-șef al Institutului de Medicină Legală, Abdo Salem, s-a derobat de orice răspundere. “Decizia de a preda trupul lui Dan Adamescu doamnei Carmen Palade a fost luată de toată conducerea. Nu înțeleg care este problema. Eu am spus că decizia a fost luată de toată conducerea IML. Povestea asta nu a avut nici o treabă cu Consiliul Superior de Medicină Legală (for care supraveghează IML – n.r.).”, a spus Salem.

Legistul Ștefan Dumitriu a refuzat să comenteze pentru RL, s-a rezumat la a declara următoarele: “Nu vă pot da nici un fel de relații. Îmi pare rău. Nu vă pot da nimic fără acordul scris al părților. Vă repet, nu vă pot da nici un fel de relații despre nimeni.”.

Decizia de a oferi trupul lui Dan Adamescu fostei sale soții a fost luată de către directorul general al IML, Cristian George Curcă. Acesta a refuzat orice discuție cu RL. Șefa sa din Consiliul Superior de Medicină Legală, Alexandra Enache, nici măcar nu a fost pusă la curent cu cazul Adamescu. “Consiliul Superior de Medicină Legală nu s-a întrunit în această perioadă. Nu pot să mă pronunț asupra cazului Adamescu. Cu privire la această problemă, domnul director de la IML, Cristian George Curcă, nu a luat legătura cu mine.”, a spus Enache.

Alexander Adamescu: “IML a încălcat dreptul meu de fiu”

Alexander Adamescu a fost stupefiat de cum au decurs lucrurile la IML. “Nu am cuvinte să exprim șocul și durerea provocate de gestul ipocrit al doamnei Carmen Palade, care și-a însușit trupul tatălui meu pentru foloase economice, după ce a considerat în cererea ei de divorț că Dan Adamescu i-a «creat un real prejudiciu prin afirmațiile și comportamentul său malițios și neprofesional». Sunt mâhnit că o altă instituție a statului român, IML, a încălcat dreptul meu de fiu. Este o nouă dovadă a faptului că Dan Adamescu și familia sa nu mai au nici un fel de drept în România, așa-numitul stat de drept fiind manipulat după bunul plac al doamnei Palade.”, a spus Adamescu junior pentru RL.

Pe de altă parte, Carmen Palade a emis un comunicat public în care afirmă că avea dreptul să revendice trupul fostului soț pentru că, deși a cerut și obținut divorțul, decizia judecătorească nu este definitivă.  


Citește și: 

Dezvăluire. Fosta doamnă Adamescu a simțit mirosul banilor. Carmen Palade pune piedici înmormântării omului de afaceri Dan Grigore Adamescu

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă