13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSCANDALUL LAPTELUI INFESTAT. Constantin îl contrazice pe Onţanu: Nu am nominalizat nicio...

SCANDALUL LAPTELUI INFESTAT. Constantin îl contrazice pe Onţanu: Nu am nominalizat nicio firmă, dar vom anunţa la timpul potrivit

Daniel Constantin a precizat pentru Mediafax că nu a nominalizat vreo firmă implicată în scandalul laptelui infestat, în replică la afirmaţiile primarului Onţanu, care a suspendat furnizarea laptelui în şcolile din Sector 2.

El a precizat că distribuitorul a fost indicat public de ministrul Agriculturii.

“Vă reamintesc că nu am nominalizat nicio firmă că ar fi implicată în acest caz. Ştiţi că suntem transparenţi şi vom da publicităţii informaţiile necesare atunci când vom avea toate datele”, a explicat Constantin.

Primăria Sector 2 a anunţat că primarul Neculi Onţanu a decis să suspende furnizarea laptelui în şcolile şi grădiniţele din sector a fost retras până când distribuitorul, firma Simultan SRL, va dovedi că produsul furnizat nu conţine aflatoxină, întrucât societatea ar fi fost nominalizată în discursul ministrului Agriculturii.

Citeşte şi ALERTĂ ALIMENTARĂ: Lapte infestat cu aflatoxină, retras de pe piaţa românească

“Având în vedere că S.C. Simultan SRL aprovizionează cu lapte unităţile de învăţământ din sectorul 2 şi a fost nominalizată în discursul ministrului Agriculturii, edilul sectorului 2 a dispus: Retragerea întregii cantităţi de lapte de la consumul elevilor; Sistarea furnizării laptelui până când societatea comercială care are contract cu Primăria Sectorului 2 va prezenta un buletin de analiză prin care să facă dovada că produsul furnizat nu conţine aflatoxină, este conform şi poate fi consumat de elevi”, se spune în comunicatul transmis de Primărie.

Constantin a anunţat, joi, într-un conferinţă de presă, că o cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, importată din Ungaria, şi o alta aflată la un procesator din România au fost identificate şi retrase de pe piaţă, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Au început controalele în România. Pe măsură ce facem aceste controale descoperim noi şi noi lucruri. Sunt câteva situaţii de alertă, ultima vizează zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria care conţine aflatoxină. S-a identificat şi un procesator din România cu lapte cu aflatoxină”, a spus Constantin.

El a adăugat că nu există niciun pericol, pentru că laptele contaminat a fost retras de pe piaţă.

Ministrul a afirmat că aflatoxina are un efect cancerigen, motiv pentru care ministerul Agriculturii a declanşat o alertă în acest sens.

“Acest efect (al aflatoxinei – n.r.), din câte înţeleg, se manifestă la consum ceva mai mare şi pentru o perioadă îndelungată, ceea ce nu este cazul. Am descoperit şi imediat am retras produsele de pe piaţă”, a menţionat Constantin.

El nu a dorit să facă publice cantitatea de lapte infestată şi nici zona în care a fost descoperită.

Constantin a precizat că una dintre cele două cantităţi de lapte a fost descoperită la un procesator, iar cealaltă, cea importată din Ungaria, la un comerciant.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă