15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul discuțiilor PSD pe Whtasapp: Oamenii lui Dragnea caută cârtița

Scandalul discuțiilor PSD pe Whtasapp: Oamenii lui Dragnea caută cârtița

După ce Rise Project a publicat conversațiile de pe WhatsApp ale liderilor PSD, în partid s-a declanșat o anchetă disciplinară internă, afirmă surse din formațiunea social-democrată.

Potrivit unor surse din PSD, principalul suspect pentru publicarea mesajelor de pe WhtasApp ar fi un fost ministru care a fost remaniant între timp. Din grup făceau parte 116 persoane. „Avem printre noi oameni care aparțin altor structuri. Trebuie să luăm urgent măsuri, să identificăm astfel de persoane. Să presupunem că acele print-screen-uri sunt reale. O să îl identificăm. O să vedem ce facem cu avocații noștri. Când cineva dă în public așa ceva, trebuie să vedem ce face legea. Să vedem cine a trădat”, a spus Codrin Ștefănescu, la Antena 3. Teoria „noii securități” a fost alimentată și de deputatul PSD Liviu Pleșoianu. „În PSD sunt sclavi ai noii Securități. Eu am mai spus public, despre anumite personaje din PSD, unii chiar parlamentari, că nu știu ce caută în partid sau în anumite poziții publice”, a afirmat acesta.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu a comentat dezvăluirile Rise Project. În schimb, a reacționat Gabriela Firea, care l-a prezentat în postura de victimă. „Este un nou atac murdar la adresa lui Liviu Dragnea. Nu știu ce să-i mai inventeze. Se încercă discreditarea lui Liviu Dragnea. Am convingerea că românii nu se lasă păcăliți", a declarat Gabriela Firea, tot la Antena 3.

USR: Plan de factură putiniană

"USR condamnă practicile de guvernare ale PSD care ameninţă să transforme România într-un stat captiv. Conversaţiile între liderii PSD, dezvăluite de Rise Project, arată că România este condusă de un partid cu mentalităţi totalitare care acţionează, de fapt, ca un grup infracţional. Planul de a organiza contramanifestaţii împotriva protestelor #rezist este de factură putiniană şi nu are nicio legătură cu un stat democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene", se arată într-un comunicat USR.

Liderii partidului acuză că PSD este dispus să "arunce ţara în haos şi conflicte civile" pentru a scăpa de închisoare persoane condamnate pentru corupţie, însă "marele noroc" al României este că are "cetăţeni mai responsabili" decât partidul aflat la guvernare.

RISE Project a publicat o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13, în cursul căreia Liviu Dragnea cere ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru ”un miting pentru apărarea României”. Tot pe "Comunicatori PSD”, Liviu Dragnea şi-a anunţat întoarcerea în ţară din SUA, în 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Donald Trump, spunând că a avut "mega-întâlniri". "Pentru voi, am avut nişte mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!”, a anunţat Liviu Dragnea pe grup când s-a întors în ţară de la ceremonia de instalare a lui Trump.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă