Scandal: asociaţiile patronale de pe litoral solicită demisia Corinei Martin

de Carla Popa , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 18:06, 07 martie 2016
Scandal: asociaţiile patronale de pe litoral solicită demisia Corinei Martin

Asociaţiile patronale de pe litoral solicită demisia Corinei Martin din funcţia de preşedinte a Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) şi vor cere în instanţă dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării (ALDD), se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), remis Agerpres

Asociaţia Patronală Mamaia şi Asociaţia de Turism Sud Litoral apreciază că preşedintele FAPT a adus 'grave prejudicii de imagine turismului românesc, în general, şi turismului de litoral, în special'. În paralel, cele două asociaţii patronale vor cere în instanţă dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării (ALDD), care 'nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat'. 

Conform comunicatului FPTR, patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând iniţial că această organizaţie se va ocupa de imaginea Litoralului şi a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociaţia s-a îndepărtat tot mai mult de la scopul pentru care a fost creată şi pentru care firmele plătesc anual o taxă şi a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale preşedintei Corina Martin. 

Câteva patronate s-au retras din ALDD, printre care şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al ALDD. Conform comunicatului FPTR, şi Primăria Constanţa se pregăteşte să se retragă din ALDD. 

'La nivel naţional, asociaţiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înfiinţate de primării sau consilii judeţene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu zisă. Nicio acţiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral şi, în consecinţă, toate declaraţiile sale, fără fundament economic, sunt făcute şi aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale sau ca simple postări pe facebook, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora şi litoralului în sine, grave prejudicii de imagine', spun reprezentanţii celor două asociaţii patronale de pe litoral. 

Asociaţia Patronală Mamaia şi Asociaţia de Turism Sud Litoral apreciază că 'nemulţumită cu cele două funcţii, Corina Martin face presiuni la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism', un organism unde se dezbat problemele importante ale domeniului. 

Comentarii

  • BANI BANI BANI

    07 martie 2016 18:50

    BANI ONLINE PART-TIME JOBPas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa mea si te voi indruma cu ajutorul unor lectii, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani ! Caut colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! E real si extrem de serios totul! Pentru mai multe detalii si informatii , trimite textul "INFO" la adresa de email posturidemunca.emagmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design