6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan: Varianta de lucru pe care o au procurorii în cazul...

Sabin Orcan: Varianta de lucru pe care o au procurorii în cazul lui Codruț Marta este că a fost asasinat

Varianta de lucru pe care merg, în acest moment, procurorii care anchetează cazul lui Codruț Marta este că acesta a fost asasinat, a declarat Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă, în emisiunea difuzată luni seară la B1 Tv.

Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a dispărut la data de 21 mai 2012, în condițiile în care familia lui știa că a doua zi, 22 mai, urma să plece din țară.

Ipotezele pe care au mers până acum anchetatorii au fost cele de sinucidere, de sechestrare sau de crimă, a precizat Sabin Orcan.


Potrivit DNA, în perioada 2011 — 2012, Radu și Diana Nemeș, George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Mihai Buliga, Andrei Jugănaru, Dumitru Preda, Ioan Ovidiu Moldovan și Pavel Ghișe au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale aferente unor tranzacții cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparența unor produse petroliere inferioare. Grupul a fost sprijinit în diferite modalități de Codruț Marta și Sorin Blejnar.

Marta este fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar – fost președinte al ANAF. Codruţ Marta a fost dat dispărut în luna mai a anului 2012. Ulterior, a fost dat în urmărire internaţională. Instanța a emis chiar și un mandat de arestare în lipsă pe numele său, dar nu a fost găsit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă